To je to što me zanima!

Suze Korejaca: Bili uvjereni da prolaze dalje nakon pobjede...

Jučer je Južna Koreja napravila senzaciju i pobijedila Njemačku 2-0, a mislili su kako su tom pobjedom osigurali prolazak dalje. No, da su krivu, saznali su tek nakon završetka utakmice...
Vidi originalni članak

Veliko šampionsko prokletstvo prenijelo se i na Nijemce nakon što su jučer senzacionalno izgubili od Južne Koreje 2-0 u posljednjem kolu skupine F.

Priča dana su i Korejci, koji su bili uvjereni da s tom pobjedom prolaze u osminu finala. No, nakon što su saznali da su krivu, došlo je i do suza. Naime, Korejcima je za prolazak dalje trebala pobjeda protiv Njemačke i pobjeda Meksika protiv Švedske, no Šveđani su u toj utakmici razbili Meksikance 3-0 i zauzeli prvo mjesto.

- Osjećam se sjajno, ali u isto vrijeme se osjećam tužno i potišteno. Jučer smo govorili kako je jako mali postotak šansi da prođemo dalje, no rekao sam dečkima da je to za njih ključna utakmica i da moraju dati sve od sebe - rekao je izbornik Koreje Shin tae Yong koji ipak priznaje kako je razočaran što nisu prošli dalje.

- Nismo znali koji je rezultat između Meksika i Švedske. To smo tek saznali nakon utakmice. Igrali smo za sve Korejce, a zato smo svi i plakali na kraju utakmice jer smo saznali da ne idemo dalje.

- Jako sam tužan zbog svega što se dogodilo. Nisam znao što se događa na utakmici Meksika i Švedske, ali bila je nevjerojatna atmosfera nakon što smo poveli 2-0, pomislio sam na trenutak da prolazimo dalje. Kasnije sam gotovo zaplakao kad sam shvatio da ipak mi i Njemačka idemo kući. Ipak, bilo je ovo sjajno iskustvo - iskren je bio i golman Koreje Choo Hyun Woo.

No za razliku od branitelja naslova Njemačke koji su doživjeli debakl, iako nisu prošli dalje, Korejci se uzdignute glave vraćaju kući. Svoj put na SP-u završili su na trećem mjestu, dok su Nijemci završili posljednji.

Nijemcima je za prolazak dalje trebala pobjeda protiv Korejaca, no Njemačka je jako loše odigrala i u konačnici izgubila i tako nastavila neugodnu tradiciju za Svjetske prvake. Četiri od zadnjih pet aktualnih svjetskih prvaka ispali su u skupini kao branitelji naslova: Francuska 2002., Italija 2010., Španjolska 2014. i sad Njemačka.

Iz ove skupine su dalje prošli Švedska, koja će u osmini finala igrati protiv Švicarske, i Meksiko koji će snage odmjeriti s Brazilcima...

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • nijetebriga 28.06.2018.

    Sta imaju plakati.?. nisu isli dalje ali su dobili svojom pozrtvovanoscu svjetskog prvaka njemacku..

  • Mauritius 28.06.2018.

    Ma i ovo je vec bilo senzacionalno tako da glavu gore.....

  • NekVilicePotonu 28.06.2018.

    Ja sam mislio da su novinari i javnost pisali nakon 2. kola da su oni vec kuci? a onda sam skuzio da su meksikanci dobili svede i Korejci dobili 2-3 nula Nijemce da bi prosli. Steta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare