To je to što me zanima!

Suze za kapetanom: Veliki Gigi Buffon oprostio se od Juvea...

Mario Mandžukić je izborio penal, ali ga nije uspio zabiti Lichtsteiner koji se također oprašta od dresa Juventusa. Veliki Gigi Buffon iz igre je izašao u 63. minuti i dobio ovacije i suze ganutih navijača Juventusa
Vidi originalni članak

Iako utakmica rezultatski nije odlučivala ni o čemu, u Torinu su u subotu emocije bile na vrhuncu.

Juventus je 2-1 pobijedio Veronu, proslavio naslov prvaka, a posljednju utakmicu za svoj klub odigrao je legendarni Gigi Buffon.

Juventus je vodio od 49. minute golom Ruganija, a na 2-0 je povisio Miralem Pjanić majstorskim slobodnjakom preko živog zida u 52. minuti. 

Najemotivniji trenutak utakmice vidjeli smo u 63. minuti igre kada je Gigi Buffon napustio travnjak. Allegri je umjesto njega odlučio uvesti Pinsoglia i tako legendarnom Gigiju priuštiti zasluženi oproštaj od navijača.

Malo tko na Allianz stadionu nije pustio suzu kada je Buffon napuštao travnjak. Suigrači i čitava klupa su mu priredili mini špalir, ispratili su ga zagrljajima i aplauzom, grlili su ga i protivnički igrači, a poklonio mu se čitav stadion. Na tribinama je bila i njegova obitelj, partnerica Ilaria Di Amico sa sinovima, a ni oni nisu mogli suspregnuti suze.

Od Juventusa se oprostio nakon 17 sezona i 656 utakmica.

Nakon što je Gigi napustio travnjak Verona je uspjela smanjiti zaostatak preko Cercija, a pred sam kraj je Mario Mandžukić izborio penal za Juventus, suigrači su pustili Stefana Lichtsteinera da izvede penal. Švicarcu je ovo bila također posljednja utakmica u Juventusu, ali nije uspio zabiti gol, koji bi mu bio prvi ovosezonski. Ovo je njegova prva sezona otkako je u staroj dami da nije zabio u prvenstvu.

NEVJEROJATNI BUFFON I ovo je Gigi: Strastveni pastuh i pokeraš koji je kupio diplomu

Zanimljivo, Benevento i Verona, dvije posljednjeplasirane momčadi jedine su ove sezone uspjele zabiti Juventusu u obje međusobne utakmice.

Mario Mandžukić i Miralem Pjanić su odigrali čitavu utakmicu. Nakon posljednjeg zvižduka, uslijedila je proslava sedmog uzastopnog naslova prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • mislav622 20.05.2018.

    Isus nogometaaa

  • Luky1808 19.05.2018.

    Najjači vratar i veličina ,nažalost sve manje takvih osoba

  • nestimene 19.05.2018.

    Veličina,moj naklon.

Komentiraj...
Vidi sve komentare