To je to što me zanima!

Sve čari nogometa: Nisu ni znali da mogu proći dalje...

Nogometaši SAD-a su nakon dvije utakmice bili bez ijednog boda i s poražavajućom gol-razlikom. No pobjeda nad Egiptom odvela ih je u polufinale
Vidi originalni članak

Protiv Talijana su vodili pa 'potonuli' do 1-3 s igračem manje. U okršaju s Brazilom nisu imali šanse, tri laka komada za depresiju uoči zadnjeg kola. Amerikancima je ostalo još odraditi dvoboj s Egiptom i uputiti se kući.
- Bio sam uvjeren da nakon ove utakmice idem kući. No na dan utakmice smo rekli sami sebi da ćemo odigrati najbolje što možemo pa što bude - rekao je Landon Donovan, ponajbolji američki igrač. I doista, čuda se u nogometu događaju. Italija je doživjela debakl protiv Brazila, a Amerikanci su napunili mrežu Egipta. Ovakvom raspletu nitko se nije nadao, uz Brazil dalje su prošle SAD.
- Ovo je nevjerojatno, pa nisam imao pojma da uopće možemo proći - govorio je nakon utakmice Clint Dempsey, strijelac jednog od tri američka gola. Preostala dva zabili su Davies i Bradley, što je bilo dovoljno da SAD kroz ušicu igle prođu u polufinale.
- U jednom trenutku utakmice trener nam je rekao da možemo proći. Kada smo doznali da Italija gubi 3-0, shvatili smo da imamo šansu - dodao je Dempsey. A šansa je bila jedino u ovakvoj pobjedi. Da su Amerikanci pobijedili dva razlike, dalje bi išao Egipat. Da su Talijani izgubili dva razlike, dalje bi išli oni. Dakle, da su zabili ili Talijani ili Egipćani, SAD bi išle kući. A idu u polufinale.
- To je nogomet, nikad ne znate što će se dogoditi - poentirao je Landon Donovan.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • nogometas05 22.06.2009.

    Nisam ja nikakav nogometas..osim toga ja sam isao ovom racunicom,ako Sad ponovi igru iz prvog poluvremena protiv Italije da ima sanse dobiti pogotovo jer su oni smradovi Egipatski vec bili uvjereni u prolaz tako da...

  • JAX 22.06.2009.

    da ono egipat je pssve beznacajna momcad najtrofenjja momcad afrike sa 6 naslova od cega zadnja dva to nikog ne tisti kao ni sjajni klubovi i nogometasti koje imaju i koji vladaju klupskom i preprezentativnom scenom

  • Sick Sick Bastard 22.06.2009.

    Da stavio sam kuću na Egipat i sad sam na ulici. Meni smeta samo kraj tvoje prve izjave, \"osim toga tko je taj Egipat\", SAD nogometna velesila, a Egipat neka egzotična momčad iz tamo neke Afrike u kojoj ne znaju šta je nogomet. A ime ti je nogometas05 pa sam očekivao da znaš nešto o nogometu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare