To je to što me zanima!

Sve je spremno za spektakl: El Clasico i autsajderi iz Schalkea

Real dočekuje Barcelonu u prvom u nizu El Clasica. Schalke nakon izbacivanja branitelja naslova Intera ide na noge Manchester Unitedu koji prima samo 0.3 gola
Vidi originalni članak

Prvi put sve su četiri momčadi u četvrtfinalu Lige prvaka slavile kod kuće i u gostima. Dominacija kakva još nije viđena u najelitnijem nogometnom klupskom natjecanju. Real Madrid, Barcelona, Schalke i i Manchester United. Njihovi protivnici nisu imali šanse. Real, Barca i Schalke praktički su osigurali polufinale već nakon prvih utakmica. Jedino je Chelsea gajio nadu na Old Traffordu. No nadu su im "ubili" Hernadez i Park. 

Igramo s Barcom, zar ne? Morat ću uigravati formaciju s desetoricom, provocira Jose

- Morat ću uigravati formaciju s desetoricom. Igramo s Barcelonom zar ne? Igrao sam tamo s Interom, isključili su mi igrača, igrao sam s Chelseajem, opet su mi isključili igrača - počeo je provocirati trener Reala uoči prvog polufinala Lige prvaka. Jedan u nizu El Clasica odlučit će tko će u finale. Jose već zna.

- Real i Manchester United, to bi bio savršeni finale.

Ali pitat će se o tome i Barcelonu. "Jose daj pet" i slični grafiti podsjećaju na "petardu" kojom je Barca deklasirala Real u prošlom susretu. Drugo polufinale na papiru izgleda jednostavno. Manchester United prolazi dalje. No momčad koja iz  natjecanja izbaci branitelja naslova utrpavši im sedam komada u dvije utakmice zaslužuje respekt.

- Vjerovao sam da možemo stići prednost Schalkea - rekao je nakon utakmice trener Intera Leonardo. No to je morao reći. I sam je znao da nemaju šanse.

On je prava ikona, komplimentirao je Metzelder svom suigraču Raulu koji je zabio 71. gol 

Raul je zabio svoj 71. gol u Ligi prvaka.

- Ma on je ikona - komplimentirao mu je suigrač Metzelder. Raul vodi na vječnoj ljestvici strijelaca Lige prvaka. A svoju momčad španjolska legenda predvodit će protiv najbolje obrane Lige prvaka. 

Manchester United dosad je primio tri gola. Čekaju nas dvije utakmice bez favorita. Sve četiri momčadi zasluženo su u polufinalima u kojem će tražiti put prema finalnoj utakmici na Wembleyu.

REAL MADRID - BARCELONA

Real je pod palicom Josea Mourinha od 1o utakmica u Ligi prvaka osam završio, a da nije primio gol. Obrana je ono što krasi Real, a to će im protiv Barcelone itekako trebati. Leo Messi s 48 golova sigurno će htjeti pokvariti Joseu statistiku. Čovjek je najbolji strijelac u sva tri natjecanja u kojima sudjeluje Barcelona (Primera, Kup kralja i Liga prvaka).

Real i Barca ove sezone u LP-u

Barca je u posljednjih pet susreta slavila protiv Reala

Real je neporažen u Ligi prvaka

Barcelona je izgubila samo od Arsenala

Obje momčadi zabijaju 2.4 gola po utakmici

Real prima 0.3 gola, a Barca 0.7 gola po susretu

MANCHESTER UNITED - SCHALKE

Unitedova obrana najbolja je u Ligi prvaka. Primili su samo tri gola, a Vidić i Ferdinand najbolji su stoperski par Lige prvaka. Teško će to biti probiti njemačkoj momčadi. Tajno oružje mogao bi biti Raul Gonzalez. Igra u životnoj formi, zabija kao na traci. Schalke je prvi put u povijesti ušao u polufinale Lige prvaka

United i Schalke ove sezone u LP-u

Manchester United nema niti jedan poraz

Schalke je izgubio samo od Lyona

United zabija 1.2 gola po utakmici

Schalke zabija gotovo dvostruko više (2.1 gol)

Unitedova obrana prima 0.3 gola, a Schalkeova 0.8 golova po susretu 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • vlaka 14.04.2011.

    Finale:Barcelona-Schalke04 :)))

  • Horned Reaper 14.04.2011.

    sve je spremno samo ne znam di ćeno to gledati kad ne prenose iz lige i kupa kralja na tv

  • ice_man 14.04.2011.

    autsajderi iz Gelsenkirchena a ne Schalkea isto ko plavi iz Dinama :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare