To je to što me zanima!

Sve je više zaraženih, hoće li doći do prekida Premier lige?

Engleski trećeligaš Rochdale zatražio je prekid prvenstva jer su zbog korona virusa među momčadima već odgođene 34 ligaške utakmice, a ni u Premiershipu nije bajno...
Vidi originalni članak

David Bottomley, izvršni direktor engleskog nogometnog trećeligaša Rochdalea, zatražio je da se privremeno prekine prvenstvo jer su zbog igrača zaraženih koronavirusom već odgođene 34 utakmice u Trećoj ligi. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 Bottomley smatra da Engleska nogometna liga, koja je zadužena za natjecanja u drugoj, trećoj i četvrtoj ligi, treba privremeno zaustaviti prvenstvo. 

 - Moramo privremeno prekinuti prvenstvo, barem na mjesec dana dok se zahuktava kampanja cijepljenja. Mislim da je to neizbježno. Moglo bi nam se dogoditi da uskoro budemo imali toliko zaraženih igrača da ćemo na duže vrijeme prekinuti nogometnu sezonu. Isto misle i drugi čelnici klubova u Trećoj ligi. Ljudski život je važniji od nogometa - kazao je Bottomley.

Situacija nije bajna ni u Premiershipu. Manchester City morao je otkazati utakmicu s Evertonom, a Chelsea su pobijedili (3-1) bez Gabriela Jesusa, Garcije, Walkera i golmana Edersona. 

DOŠLA KORONA Manchester City ide na Chelsea bez čak petorice važnih igrača

Ranije je odgođena utakmica Fulhama i Tottenhama, a da je situacija izmakla kontroli na Craven Cottage dobili smo potvrdu kada su odgodili u drugu utakmicu u nizu - s Burnleyem. 

POHARALA IH KORONA Zbog više pozitivnih nalaza na koronu u redovima Fulhama, odgoda utakmice sa 'Spursima'

Chelsea je također imao slučaj korone, ali nitko iz igračkog kadra, Gabriel iz Arsenala također je zaražen...

Testiranja momčadi obavljaju se uoči svakog kola, a brojke pokazuju ukupno 112 pozitivnih testova igrača i članova stožera.

U Velikoj Britaniji pa tako i Engleskoj brojke su sve gore. Tjedan dana uoči Božića u Ujedinjenom Kraljevstvu bilo je nešto preko 27 tisuća zaraženih, dok se do danas ta brojka popela preko 58 tisuća.

Podsjetimo, Englezi su u prosincu vratili navijače na tribine, točnije njih tisuću, a tek mjesec dana nakon moglo bi doći do prekida prvenstva. 

PORUKA BRITANSKOG PREMIJERA Johnson pozvao Britance da nakon božićnog ručka čitaju novi trgovinski sporazum

Čeka se reakcija Borisa Johnsona...

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • pfc 05.01.2021.

    I u Serie A

  • Floki7 05.01.2021.

    u čemu je problem?? Zar nisu rekli da će cjepivo zaustavit ovu pandemiju??

  • crodark_1 05.01.2021.

    Ništa od EP ni ove godine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare