To je to što me zanima!

Sve puca od emocija: Torres i Iniesta igrali zadnju utakmicu

Španjolski i europski nogomet više nikad neće biti isti. Fernando Torres ovu je nedjelju odigrao posljednju utakmicu za Atlético, a Andrés Iniesta za Barcelonu. Obojica su doživjela ovacije na domaćem terenu
Vidi originalni članak

Posljednje kolo španjolske La Lige označilo je oproštaje za Fernanda Torresa (34) i Andrésa Iniestu (34), dvojicu istinskih veličina Atlético Madrida, odnosno Barcelone.

I kao da je netko pisao savršen scenarij za posljednju utakmicu "El Niña" u dresu "colchonerosa" u kojoj je nosio i kapetansku traku. Zabio je dva gola na Wanda Metropolitanu koji su na koncu ipak bili dostatni samo za bod protiv Eibara (2-2).

Torres je eru u Atléticu završio 128. i 129. golom za Atlético, niz koji je započeo još 2001. u drugoj ligi. Igrao je za madridske crveno-bijele do 2007. pa se, nakon epizoda u Liverpoolu, Chelseaju i Milanu, vratio kući 2015.

Emotivno je u nedjelju bilo i na Camp Nouu, gdje je vječnom kapetanu Iniesti uoči Barcelonine utakmice protiv Real Sociedada priređena spektakularna koreografija na tribinama s porukom: "Iniesta zauvijek".

Andrés napušta katalonski klub nakon 673 utakmice, 22 godine i 17 seniorskih sezona, tijekom kojih je osvojio impresivna 32 trofeja. Karijeru će vjerojatno nastaviti u japanskom prvoligašu Vissel Kobeu, čiji je vlasnik glavni sponzor "blaugrane".

Barcelona je sezonu završila pobjedom 1-0, a strijelac jedinog gola bio je Coutinho u 57. minuti.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • d620 21.05.2018.

    cuj ovo, nakon "epizoda" u liverpoolu i chelseaju.........pa lik sve sto je klupski osvojio, osvojio je s chelseajem. izmedju ostalog, i ligu prvaka. koju atletico nema ni jednu. niti ce

  • nogofil 21.05.2018.

    Mislim da usporedba između Inieste i Torresa, kao dvije klupske legende, je u ovom slučaju promašena. Ne samo da je između njih velika razlika u klasi, jer je Iniesta možda i najbolji vezni igrač u povijesti, a za Torresa se nikako ne može tvrditi da je makar među najboljim napadačima,, nego je još bitnije da je Iniesta cijelu svoju karijeru vezao za svoju Barcelonu, dok je Torres osam godina trčao po engleskoj travi.

  • Joker123 21.05.2018.

    El Niño legenda

Komentiraj...
Vidi sve komentare