To je to što me zanima!

Sve za spektakl: Gledaniji su samo jedan Köln, Bern i Česi...

Ledena podloga u Areni kraća je dva i pol te uža dva metra nego u dvorani Doma sportova. Posebne je boje, 'prljavo' bijele, zbog bolje vidljivosti s vrha dvorane...
Vidi originalni članak

Ne spavam već nekoliko dana, telefon mi 'gori', ali nije mi žao. Sav taj trud isplati se za ovakav spektakl, rekao je Medveščakov predsjednik Damir Gojanović uoči Arena Ice Fevera, koji počinje u petak.

Nakon gomile problema koje su organizatori imali led u Areni zaista izgleda nestvarno dobro. U NHL-ovskom okruženju, s više od 15.000 stolaca, velikim interaktivnim semaforom iznad leda i dimenzijama sličnim onima u Sjevernoj Americi, Medveščak će navijačima prirediti spektakl. Led je zbog tehničkih razloga mnogo manji nego u Ledenoj dvorani. Kraći je dva i pol i uži dva metra.

- To neće biti problem. Većina nas je došla iz Amerike i Kanade i odrasli smo na dimenzijama leda iz NHL-a. Neće biti teško priviknuti se, a to bi nam mogla biti prednost protiv manje iskusnih momčadi - kaže Joel Prpic, kojeg će, kao i suigrače, bodriti puna Arena.

Ulaznice za prvu utakmicu, protiv Klagenfurta, gotovo su rasprodane, za drugu protiv Vienne ostalo ih je vrlo malo.

- Nismo ni sanjali da će potražnja za ulaznicama biti ovakva, zaista smo ugodno iznenađeni - rekao je Gojanović i dodao kako je zbog velike udaljenosti zadnjih redova tribina od klizališta, ispod leda postavljena 'prljavo bijela' podloga kako bi vidljivost bila bolja.

Medveščakova Arena bit će peta najveća u Europi. Pred više gledatelja igraju samo Köln (18.500), švicarski Bern (17.100) te praške Slavia (17.200) i Sparta (16.900).

- Prođe li sve prema planu, ozbiljno ćemo razmotriti mogućnost da i doigravanje odigramo u Areni - dodao je Gojanović.

Kinasewich otputovao na djedov pogreb

Jedan od najboljih Medveščakovih ovosezonskih igrača, Ryan Kinasewich, neće biti s 'medvjedima' prve dvije utakmice u Areni. Preminuo mu je djed, te je morao otputovati u Kanadu na pogreb. Vratit će se na zadnje dvije utakmice.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • kkoprivn 23.01.2011.

    maxxzg ti si mala u banani, ajmo zig zag medveščak

  • MladenSabolek 23.01.2011.

    poruka za gospodina koji ceka da sve propadne stvarno ste pravi hrvat sve dobro sto se napravi zelite da propadne svaka cast

  • miki75_1 20.01.2011.

    samo ograničeni ljudi mogu pljuvati po ovakvom trudu i konačno jednoj dobro organiziranoj sportskoj zabavi za sve...

Komentiraj...
Vidi sve komentare