To je to što me zanima!

Šveđani dohvatili bod protiv Rusa, Nijemci 'razbili' Mađare

Odigrane su dvije utakmice skupine II drugog kruga rukometnog EP-a u Wroclawu. Njemačka je uvjerljivo svladala Mađarsku 29-19, a Rusija i Švedska remizirale su...
Vidi originalni članak

Švedska je protiv Rusije bila favorit uoči utakmice, no na kraju će biti zadovoljna remijem kojeg je izborila nadoknadivši dva gola minusa na ulazu u posljednju minutu. Završilo je 28-28, što Ruse praktično ostavlja bez šansi da izbore polufinale.

Timur Dibirov zabio je sedam golova za Ruse, koji nakon tri kola natjecanja u skupini II drugoga kruga rukometnog EP-a u Wroclawu imaju pobjedu, remi i poraz. Još je efikasniji na protivničkoj strani bio Johan Jakobsson s devet golova.

Ovaj remi gotovo sigurno ostavlja i Šveđane bez nada u nastavak natjecanja, no ostavlja ih u igri za plasman na kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju. Takva nadanja završila su za Mađarsku, koja je visoko poražena od Njemačke u prvoj utakmici dana 29-19.

Nijemci su već nakon prvog poluvremena imali osam poena prednosti, a najzaslužniji za trijumf bili su Fabian Wiede sa šest te Tobias Reichmann s pet golova. Mađari su imali trojicu s tri gola, Kornela i Laszla Nagya te Imana Jamalija.

EP u rukometu, skupina II, 3. kolo:

  • Njemačka - Mađarska 29-19 (17-9)
  • Švedska - Rusija 28-28 (15-15)
Idi na 24sata

Komentari 14

  • Gunersss_ 23.01.2016.

    Nemtudo mađaroooo!

  • Foxtrotuniformcharliekilo 22.01.2016.

    Realniji naslov bi bio "Rusi prokockali pobjedu uz sudački poguranac". Šveđanima se nepostojeća probijanja sude, Chipurin 3 puta pada kao pokošen u pokušaju da iznudi isključenje a sudac ga samo upozori. Gorbok podignuo šator u šestercu a sudac svira probijanje. Chernoivanov laktom uđe u vrat Konradssona sudac vrati na 9 metara. A Švabe su zasluženo pregazili Mađare, po meni Weinhold iz Njemačke i Jakobsson iz Švedske kandidati za najboljeg desnog vanjskog prvenstva.

  • JedanJedini 22.01.2016.

    **** Admin **** : Poštovani, hvala vam na ukazanoj pogrešci, ispravili smo u članku. Ukoliko sljedeći put uočite nepotpunu informaciju ili pogrešno napisanu ili ste uočili bilo kakvu pogrešku - upotrijebite mogućnost prijave ispravka, koja se nalazi na dnu članka lijevo. Lp

Komentiraj...
Vidi sve komentare