To je to što me zanima!

'Sveti nogometaš': George Best prikazan kao Isus?!

Legendarni igrač Manchester Uniteda, apsolutno najveći nogometaš u povijesti Sjeverne Irske, na slici Michaela Browne je prilično nalik Isusu Kristu
Vidi originalni članak

Jednog od najvećih nogometnih genijalaca u povijesti ovoga sporta u Sjevernoj Irskoj i danas smatraju sportskim božanstvom. No slikar Michael Browne tako ga je i prikazao. Lebdeći u haljini iz Isusova vremena, s bradom i dugom kosom, George Best je na njegovoj slici zauzeo mjesto Isusa Krista sa slike slavnoga Rafaela "Preobraženje" iz 1518. godine. Na jednoj od najpoznatijih slika u povijesti umjetnosti s Isusove lijeve i desne strane su Mojsije i prorok Ilija, i tu kontroverzni Browne nije previše mijenjao. No zato je promijenio ženske figure u podnožju slike. Bestove djevojke su potpuno gole...
Legendarni nogometaš Manchester Uniteda puno je pokazivao na terenu, ali i izvan njega. Alkohol, kocka i drugi opijati bili su njegova svakodnevnica, a takav način života odveo ga je u smrt sa samo 59 godina. Njegov grob je danas turistička atrakcija, a stariji ljubitelji nogometa u Sj. Irskoj pamte Najvećega.
- Gledao sam Besta uživo i nakon toga više nema što vidjeti - rekao je za gostovanja Dinama kod Lienfielda taksist IZ Belfasta.

'DA SAM RUŽNIJI, BOLJE BIH IGRAO'
Best se nikada nije istica skromnošću. Tvrdio je da su "samo mala djeca mogla proglasiti Cantonu najboljim u Unitedu ikada, a njega staviti tek na drugo mjesto." Jednom je rekao i ovo:
- Da nisam bio tako zgodan, bio bih puno bolji od Pelea.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Hacker-ri 13.11.2008.

    dobra !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare