To je to što me zanima!

Gojaka svi kritiziraju, a daje sve. Olmo? Ne čini mi se da ide

Izmjena vrijedna Lige prvaka. Tako se može opisati potez Nenada Bjelice u 68. minuti kad je iz igre izvadio Izeta Hajrovića, a ubacio Amera Gojaka koji je zabio golčinu. Nekad pogodite, a nekad ne, rekao je Bjelica
Vidi originalni članak

Vidjeli smo dosta teško prvo poluvrijeme u kojem se nismo dobro nalazili na terenu. Djelovali smo uplašeno, nismo imali prve i druge lopte, protivnik dobar. Ali skupili smo glave u poluvremenu, izgledali bolje u drugom dijelu i zasluženo idemo dalje, rekao je trener Dinama Nenad Bjelica nakon remija u Trondheimu (1-1).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

ŽDRIJEB U ČETVRTAK Dinamo čekaju Liverpool, Real, Zvezda... Ovo su svi protivnici

- Trebali smo čekati godinu dana, korak po korak, skromno i sad želimo u Ligi prvaka ostaviti dubok trag - jasan je Bjelica.

Znali su Dinamovci da će u Norveškoj biti teško, kad se sve pogleda, moglo je biti puno gore. Poveo je rano Rosenborg i krenuo po drugi gol. 

POGLEDAJTE VIDEO Trese se Trondheim! Evo kako 'modri' feštaju za Ligu prvaka

- Rezultat 2-0 je lijep, ali ništa ne jamči. Protivnik može ići na sve, psihološki je njima bilo lakše nego nama, ali izvukli smo se - rekao je Bjelica za PlanetSport.

DINAMOV JUNAK Bilo je gusto, ali je ProgrAmer odveo Dinamo u Ligu prvaka

Ali na poluvremenu se uključio Nenad Bjelica. Znao je Dinamov mag što treba reći svojim igračima kako bi drugo poluvrijeme osiguralo prolazak u Ligu prvaka. Trebalo je 'samo' smiriti igrače.

KOMENTAR Tako to radi kralj kvalifikacija! A sad nam dajte tog Messija...

- Rekao sam im da počnu raditi jednostavne stvari bolje. Na prvoj, drugoj lopti, na prekidima. Nije bilo opasnih situacija u nastavku pred našim golom i ponosan sam što smo ovo ostvarili.

Ali u 68. minuti napravio je trener Dinama ključan potez. Izvadio je Izeta Hajrovića i u igru ubacio Amera Gojaka. A bosansko-hercegovački reprezentativac mu je uzvratio na najljepši mogući način. 

JUNAK AMER: 'Rekao sam da ćemo donijeti Ligu prvaka. Gol je za dedu...'

- Zamjena? To je nogomet, nekad pogodite, nekad ne. Drago mi je zbog Amera koji je bio toliko osporavan. Mislim da je zabio četiri gola, a donio nam je superkup. Javnost je svašta o njemu mislila, ali zaslužio je ovo - rekao je trener Dinama.

Ostaje li Dani Olmo u Dinamu, najvažnije je pitanje osim ždrijeba Lige prvaka. Prema Bjelici, čini se, da!

- Ne znam, ne mogu vam ništa reći. Status je takav kakav je bio prije utakmice, neovisno o ulasku u Ligu prvaka. Zadovoljan sam s ovom momčadi, vjerujem u svakog od 27 igrača plus pet koji su s nama. Nemam potrebe za pojačanjima, a ako ode, što mi se ne čini baš tako, kompletirat ćemo se. Ovi su dečki sjajni, daju sve od sebe i kad ne odigraju perfektnu utakmicu i zbog toga možemo svi biti ponosni.

"Rekli smo da moramo i možemo bolje"

- Prije svega, čestitao bih svojoj momčadi na prolasku u Ligu prvaka. Ukupno smo bili bolja momčad. Ako analiziramo današnju, Rosenborg je bio bolji u prvom dijelu, stvorio nam dosta neugodnih situacijama iz centaršuteva, ali uspjeli smo se nekako obraniti. Na poluvremenu smo rekli da moramo i možemo bolje i tako je bilo.

Young Boysi lani su zaustavili hrvatskog prvaka, ali sad su "modri" unutra.

- Prije godinu dana bili smo jako tužni, i tad smo zaslužili ulazak u Ligu prvaka, ali skromno smo godinu dana radili kroz Europsku ligu. Dizali smo kvalitetu naših igrača, osvojili grupu, imali jako lijepu ulogu i došla je nagrada i čestitam svima koji su stvarali ovaj Dinamo. Iznimno sam ponosan na sve koji su sudjelovali i zadovoljan Dinamovu rukovodstvu što mi je dao da vodim ove dečke - dodao je.

- Drago mi je da je baš Amer bio taj koji nas je uveo jer je često bio osporavan od vaših kolega. Pošten je igrač, i kad odigra lošije da sve od sebe. Nitko u našem kadru nije bio tako osporavan kao on u zadnjih osam, devet mjeseci, a odigrao je sjajnu sezonu, zabio u nekoliko utakmica, počeo i ovu sezonu dobro i gurnuo je Dinamovu familiju tamo gdje pripada - kaže Bjelica.

Kakav Dinamo očekuje u Ligi prvaka? Ždrijeb je u četvrtak od 18 sati.

- Vjerujem da ćemo gledati konkurentan, da će u utakmicama koje dolaze pokazati lice iz Budimpešte, ne iz prvog poluvremena danas. Bila je jako zahtjevna utakmica psihološki u kojoj samo možeš izgubiti i nije bilo lako. Očekujem Dinamo koji će se potući sa svima koji budu u skupini i pokušat ćemo ostvariti što bolji rezultat. Bit ćemo spremni, imamo kvalitetu, igrat ćemo neopterećenije nego što je bilo danas, ali s puno vjere u naše sposobnosti - poručio je trener "modrih" na konferenciji za medije.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • BlackRonsky 28.08.2019.

    Stvarno imam osjećaj da Bjelica nije zapravo toliko dobar trener koliko ima dobre igrače..Mišljenja sam da bi naš Bišćan bio avion na mjestu Bjelice, iako i ovaj ima dobre rezultate..

  • Burger_1 28.08.2019.

    Shvatljiva euforija Bjelice. Ali, Gojaka, uz sve pohvale za atraktivan i vrijedan gol, treba prizemljivati, a ne dizati u nebesa. Jer on kritičare iritira svojom samodopadnošću i trkom i hodom paradnog konja. I prečesto, glupošću.

  • 28.08.2019.

    zamijeni Stojanovica i Leovca,ljudi su kao bekovi,a postavit se ne znaju sto je prvi uvjet ako ces biti bek,za hnl ok,za europske nisu ni bliui...perić,jedna ok tekma,odmah se prica o repki,ostalo lose,previse zujanja,previse davi loptu,stvara paniku,nikako ispred teophila pa cak ni ozlijeđenog,popraviti obranu,i sig cemo imati sta reci i u Lp,bit ce tesko,ali ima tu kvalitete

Komentiraj...
Vidi sve komentare