To je to što me zanima!

Svi ističu Mbappea i Neymara, a pritajena zvijezda je - Pulišić

Ono što najviše tjera na razmišljanje je Pulišićeva statistika. Svi govore o Kylianu Mbappeu ili Neymaru kao legitimnim nasljednicima Cristiana Ronalda i Lionela Messija, no brojke pokazuju da ni Pulišić nije daleko
Vidi originalni članak

Skoro je zaigrao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a zatim je debitirao za onu američku. I gledano iz perspektive nogometnog supertalenta Christiana Pulišića bolje da jest. Jer ne samo da je postao najmlađi strijelac u povijesti Sjedinjenih Američkih Država nego je već u 18 nastupa zabio sedam golova. A tek mu je 19 godina.

Gledano iz perspektive naše nogometne reprezentacije, možemo žaliti što takav talent nije odlučio igrati za Hrvatsku. U dosadašnja 62 nastupa za Borussiju Dortmund ovaj američki Hrvat kojem je srednje ime Mate zabio je 10 golova uz 14 asistencija. Postao je okosnica momčadi 'žuto-crnih', a 2016. godine i najmlađi stranac koji je uspio postići gol u Bundesligi.

Njegov djed je rođen na Olibu tako da je imao pravo na hrvatsko državljanstvo i mogućnost igranja za hrvatsku reprezentaciju. No, u dogovoru s agentima i obitelji Pulišić je odbio poziv. Ima brata Willa, koji je također nogometaš. Igra na poziciji golmana, ali nije ni približno dobar kao brat.

A ono što najviše tjera na razmišljanje je Pulišićeva statistika. Svi govore o Kylianu Mbappeu ili Neymaru kao legitimnim nasljednicima Cristiana Ronalda i Lionela Messija, no brojke pokazuju da ni Pulišić nije daleko od svjetskog trona.

U obzir je došao period prije 19. rođendana, a Pulišić je prešišao slavni nogometni dvojac.

Ronaldo je prije 19. rođendana upisao 53 nastupa i zabio šest golova dok je Leo zaigrao 34 puta i zabio devet golova. Pulišić je u tom periodu odigrao 60 utakmica i zabio 9 golova.

Borussia je prodala Ousmanea Dembelea Barceloni za treći najveći iznos svih vremena. Pitanje je vremena kada će Pulišić doći na red.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • simunicevdom 22.09.2017.

    On je za mene dobar momak i igrac ponasanje veoma dobro i mislim da ce bit svjetska klasa. Ajmo Real kupuj ga.

  • Dakox 22.09.2017.

    Eh kad se sjetim svih tih talenata od kojih je vecina zavrsila na tuzan nacin, zato ne hvali dan prije jutra... Meni osobno je bio najdrazi talent Quaresma bio je vrh, CR je tada bio mala maca za njega, a onda su ga ozlijede unistile. Tako i ovakve igrace od 19 i kusur treba uzimati sa rezervom, jer jedna ozlijeda moze promijenit cijeli tijek karijere.

  • knoro-6 22.09.2017.

    On ne zna igrat

Komentiraj...
Vidi sve komentare