To je to što me zanima!

Svi vole Meldonij: Atletičarka pala na isti lijek kao Šarapova

Nažalost, oba ispitana uzorka kod Abebe su bila pozitvna. Aregawi očekuje suspenzija, potvrdio je predsjednik  Švedskog atletskog saveza Tommy Forsgren
Vidi originalni članak

Švedska atletičarka Abeba Aregawi bila je pozitivna na doping-kontroli, a negdašnja europska i svjetska prvakinja na 1500 metara je, kao i slavna tenisačica Marija Šarapova, koristila Meldonij, koji je je od 1. siječnja ove godine na listi nedopuštenih sredstava. 

- Nažalost, oba uzorka kod Abebe su bila pozitvna. Aregawi očekuje suspenzija - potvrdio je predsjednik  Švedskog atletskog saveza Tommy Forsgren.

Aregawi (25) je do Olimpijskih igara u Londonu nastupala za Etiopiju, a švedsko je državljanstvo dobila udajom. Na Svjetskom prvenstvu u Moskvi 2013. bila je zlatna na 1500 metara, a u 2014. je postala europskom dvoranskom prvakinjom. 

Osim kod Šarapove, uzimanje Meldonija potvrđeno je i kod pobjednika tokijskoga maratona Etiopljanina Endeshawa Negesse, ukrajinskih biatlonaca Olge Abramove i Artema Tiščenka te ruske umjetničke klizačice Jekaterine Bobrove.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • bag 10.03.2016.

    morat cu i ja to probat malo

  • zaboljesutta 09.03.2016.

    ako je abeba aregawi svedanka ja sam uzbekistanac

Komentiraj...
Vidi sve komentare