To je to što me zanima!

Švicarci pobijedili Portugal i oprostili se od Eura 2008

Golovima Hakana Yakina u posljednjih 20-ak minuta utakmice Švicarska je 2-0 pobijedila Portugal, ali ta im tri boda ne znače previše
Vidi originalni članak

Cristiano Ronaldo, Deco, Nuno Gomes, Carvalho, Simao, Petit, Bosingwa... Sve su to Scolarijevi standardni prvotimci, ali svi su oni utakmicu protiv Švicarske gledali s najboljih mjesta na stadionu - s klupe za rezerve. Nisu loši ni Nani, Helder Postiga, Quaresma, Miguel, Meira i ostali, ali nije to to. Pogotovo kada rezultat nije važan. A protiv Švicaraca doista nije bio.
No jedni od domaćina ovog Europskog prvenstva željeli su isprati gorak okus koji je ostao nakon dva poraza u prve dvije utakmice. I tako su se i ponašali. Napadali su, pokušavali, pucali i u 71. minuti konačno i uspjeli. Hakan Yakin je primio loptu nakon dodavanja Erena Deriyoka, izbio sam pred golmana Ricarda i kroz njegove noge loptu prizemno pospremio u mrežu.
Svoj treći i zadnji gol na ovom Europskom prvenstvu iskusni turski Švicarac je zabio u 83. minuti. Fernando Meira, branič Stuttgarta i kapetan Portugala u ovoj utakmici, srušio je Barnettu u kaznenom prostoru i Yakin je bio siguran. Ricardo nije imao šanse obraniti sjajno izveden penal.
Završilo je sa 17 švicarskih i devet portugalskih udaraca na gol, no samo su dva pokušaja Portugalaca išla u okvir gola Pascala Zuberbühlera. Kobi Kühn je odradio svoju zadnju utakmicu kao izbornik Švicarske, pobjeda protiv Portugala na oproštaju unatoč svemu nije loš način za odlazak.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare