To je to što me zanima!

Švicarski istražitelji dobili uvid u rezultate interne istrage Fife

FIFA je u petak objavila da je švicarskom pravosuđu predala rezultat svoje interne istrage pokrenute u lipnju 2015., odmah nakon izbijanja najteže korupcijske afere u njenoj povijesti
Vidi originalni članak

Nakon 22 mjeseca istrage u kojoj je pregledano preko 2,5 milijuna dokumenata i ispitani su brojni ključni svjedoci, FIFA je predala švicarskom ministarstvu pravosuđa izvješće koje broji više od 1300 stranica, stoji u priopćenju svjetske nogometne federacije.

- Izvješće sadrži brojne e-mailove i kopije ugovora koji će biti korisni švicarskim vlastima - izjavio je za agenciju AFP izvor blizak istrazi. 

Ta će izvješća biti data na raspolaganje američkim vlastima.

- FIFA će se sada okrenuti nogometu, navijačima i igračima diljem svijeta - izjavio je u petak predsjednik FIFA-e Gianni Infantino, koji je izabran prošle godine da zamijeni Seppa Blattera, jednog od optuženih u aferi. 

Istraga je počela nakon što je nekoliko desetaka nogometnih dužnosnika, uglavnom s područja Južne Amerike, optuženo u SAD-u 2015. za korupciju što je pokrenulo najveću krizu u FIFA-inoj 113 godina dugoj povijesti. 

Neki od osumnjičenih su proglašeni krivima i čekaju presude, druge očekuju suđenja, a neki su u svojim domovinama gdje se bore ili su uspjeli izbjeći izručenje.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mestar 01.04.2017.

    Kad ce ameri procesljat po HRNS-u, trebalo bi da procesljaju i po svim drzavnim institucijama, pa da vidimo koliko bi ih se rugalo i sprdalo s istraziteljima, bili bi manji od makova zrna kao ti u fifi i uefi. Bili su tako bahati platini, blater i druzina, ali ne govori nitko vise da se drzava ne smije mjesat u taj logor lopina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare