Obavijesti

Sport

Komentari 1

Švicarski istražitelji dobili uvid u rezultate interne istrage Fife

Švicarski istražitelji dobili uvid u rezultate interne istrage Fife
1

FIFA je u petak objavila da je švicarskom pravosuđu predala rezultat svoje interne istrage pokrenute u lipnju 2015., odmah nakon izbijanja najteže korupcijske afere u njenoj povijesti

VIDEO

Nakon 22 mjeseca istrage u kojoj je pregledano preko 2,5 milijuna dokumenata i ispitani su brojni ključni svjedoci, FIFA je predala švicarskom ministarstvu pravosuđa izvješće koje broji više od 1300 stranica, stoji u priopćenju svjetske nogometne federacije.

- Izvješće sadrži brojne e-mailove i kopije ugovora koji će biti korisni švicarskim vlastima - izjavio je za agenciju AFP izvor blizak istrazi. 

Ta će izvješća biti data na raspolaganje američkim vlastima.

- FIFA će se sada okrenuti nogometu, navijačima i igračima diljem svijeta - izjavio je u petak predsjednik FIFA-e Gianni Infantino, koji je izabran prošle godine da zamijeni Seppa Blattera, jednog od optuženih u aferi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Istraga je počela nakon što je nekoliko desetaka nogometnih dužnosnika, uglavnom s područja Južne Amerike, optuženo u SAD-u 2015. za korupciju što je pokrenulo najveću krizu u FIFA-inoj 113 godina dugoj povijesti. 

Neki od osumnjičenih su proglašeni krivima i čekaju presude, druge očekuju suđenja, a neki su u svojim domovinama gdje se bore ili su uspjeli izbjeći izručenje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu