To je to što me zanima!

Švicarski polufinale: Odlični Federer još nije ispustio ni set

Roger Federer je za nešto malo manje od sat i pol s glatkih 3-0 'ispratio' Richarda Gasqueta. Bilo je 6-3, 6-3 i 6-1 za sjajnog Švicarca koji igra fantastični US Open
Vidi originalni članak

Noćas smo saznali i posljednje polufinaliste posljednjeg Grand Slama sezone. Uz već poznati i nama najzanimljiviji par Čilić - Đoković, za finale ćemo s druge strane gledati borbu švicarskih sunarodnjaka Wawrinke i Federera. 

Wawrinka je bio bolji od Južnoafrikanca Kevina Andersona, koji je u osmini izbacio Andyja Murraya, te za sat i 50 minuta igre slavio rezultatom 3-0 u setovima (6-4, 6-4, 6-0). Držao se 29-godišnji Anderson u prva dva seta gdje je imao i prilike za break, no u trećem je potpuno pao i za samo 25 minuta izgubio 6-0. 

Federer je za nešto malo manje od sat i pol s 3-0 'ispratio' Gasqueta. Bilo je 6-3, 6-3 i 6-1 za sjajnog Švicarca koji igra fantastični US Open. Francuz noćas nije imao niti male šanse. 

Zanimljivo je kako veliki Roger Federer dosad nije izgubio niti jedan jedini set, a u borbi za finale igrat će protiv dobrog poznanika Wawrinke koji je također u odličnoj formi i koji je ispustio tek jedan set, u osmini finala mu je Young uzeo set 6-1. Za razliku od dvojice Švicaraca Đoković je na putu do polufinala izgubio dva seta, dok je Čilić izgubio njih pet. Polufinala su na rasporedu sutra. 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • ibracadabra09 10.09.2015.

    S 34 godine dobije 90% igrača..jednostavno nevjerovatan igrač. Neke poteze koje on izvodi ne može nitko drugi.

  • ilija torres sivonjic 10.09.2015.

    posebno mi je drago kad fedex podere gasqueta, jer mi je jos uvijek u sjecanju njihov prvi mec iz monte carla i bolan, totalno neocekivani poraz od tada mladog, talentiranog igraca kojemu su teniski strucnjaci proricali veliku karijeru...

  • Marko222_1 10.09.2015.

    Naravno da bih htio da Roger ude u finale,ali znam da protiv onog bot branjenja nema velike izglede.Ima bi jedino kad bi dobio prva 2 seta i to lako pa onda da zavrsi u 3...inace ne vidim kako moze do titule.Bez obzira na tehnicko savrsentvo koje sad ima,fizicki i mentalno je vise nego duplo losiji radi tih godina i ,nazalost,nema tu puno izgleda.Stan bi imao vece sanse jer se Doka njega plasi na GS-ovima i to su uvijek napeti mecevi.A i jaci je fizicki.Sad ,iskreno,dali mi je draze da izgubi u polufinalu od Stana ili u finalu od Dokovica...zna se odgovor.Ali ,svejedno,bit cu za Rogera jer ipak nemogu navijat protiv njega.Da barem Dokovic ima ozbiljnije polufinale ,tu bi bila ta nit nade.Ovo ce bit lakse nego Gasquet u Wimbledonu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare