To je to što me zanima!

Ako Katalonija bude neovisna, svijet ostaje bez El Clasica?!

Danas se u španjolskoj pokrajini Katalonija održava referendum o nezavisnosti kojim Katalonija traži odcijepljenje od Španjolske. Ako se to dogodi, svijet će ostati bez najvećeg nogometnog derbija
Vidi originalni članak

Sport bi danas mogao pretrpjeti veliki udarac jer bi se Katalonija mogla odcijepiti od Španjolske što znači da bi mogli gledati najgori mogući scenarij po nogometni svijet. El Clasico Barcelone i Real Madrida mogao bi otići u povijest.

U slučaju proglašenja neovisnosti Katalonije, Barcelona će vrlo vjerojatno istupiti iz španjolskog nogometnog prvenstva, a prema najnovijim informacijama Barcelona je uspjela postići da se utakmica protiv Las Palmasa (danas u 16.15 sati) odgodi.

Las Palmas je bio protiv, pripremio je i španjolske zastave koje je trebao nositi na svojim dresovima, ali utakmica se na kraju neće održati, javljaju inozemni mediji.

- Od danas do nedjelje ćemo se izjasniti. Ne dajte im nikakav izgovor oni to i žele, čut ćemo se glasno i snažno - poručio je nogometaš Barcelone i španjolske nogometne reprezentacije Gerard Pique, koji je glasao za neovisnost Katalonije.

Neki klubovi odlučili su ne miješati politiku i sport dok su drugi otvoreno podržali referendum. Jedan od onih koji su podržali referendum je i ponajbolja svjetska momčad Barcelona.

- U svjetlu skorašnjih događaja s osvrtom na trenutnu političku situaciju u Kataloniji, Barcelona ostaje vjerna svojoj povijesnoj posvećenosti obrane naroda i demokracije, slobode govora i prava na samoodlučivanje te osuđuje bilo koji postupak koji može ugroziti slobodno ostvarivanje ovih prava. Stoga Barcelona javno izražava podršku narodu, entitetima i institucijama koje garantiraju ta prava - priopćila je Blaugrana.

Fifa na ovo nije imala odgovor što samo potvrđuje činjenicu da bi neovisnost Katalonije mogao uzdrmati nogometni svijet.

- Po ustaljenom pravilu, Fifa ne želi komentirati potencijalne buduće scenarije - oglasili su se iz Fife.

Pojavile su se i neke glasine da bi Barcelona mogla igrati u Premier ligi ukoliko se dogodi najgori mogući scenarij. No, pitanje je koliko ima istine u tome.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • 02.10.2017.

    Zbog principa. A s druge strane medalje htjeli bi se maknut od Španjolske, što bi onda igrali skupa...

  • Samarsa 01.10.2017.

    Mislim da je njihov predjednik saveza ili lige nisam siguran rekao da po zakomu nije moguce da igra klub koji nije spanjolski. Tako da usporedbe ako moze Monaco moze i Barca ne stoje. Svaka drzava ima svoje zakone i savezi statute i pravila. Naravno da ce ako se ne bude igrao el clasico faliti,ali sto ce biti tko zna u svakom slucaju to je put koji je ta pokrajina izabrala i to treba postivati.

  • DinnKoKurić 01.10.2017.

    zasto bi morali igrati po nekim drugim ligama, kad mogu imati sovju, katalonsku? .. jes da ce u pocetku biti slabija,jer za sada su tu samo espanyol i barca ali katalonija ako postane neovisna , bit ce bogata zemlja i sigurno da ce i liga napredovati s vremenom.. kao da barca nec eigrati u LP i tako podiici rejting toj nekoj eventualnoj katalonskoj ligi .. navijam za real, ali ovo je politika i podrzavam katalonce u tome.. neka imaju svoju drzavu ako im je lose u spaniji

Komentiraj...
Vidi sve komentare