To je to što me zanima!

'Sviraj penal i stvar je riješena!' Viču mu Bjelica i Kalinić, a on ne sluša ni VAR: Bebek je solo igrač

Na asistenciju Marina Vidulina gledao je VAR, isključio Nihada Mujakića, prijateljski razgovarao s Nenadom Bjelicom i Lovrom Kalinićem, a sudjelovao je i kod oba gola Osijeka
Vidi originalni članak

Ivan Bebek bio je glavni sudac derbija Osijeka i Hajduka (2-0). I u 90 minuta proživio više događaja nego većina u tjedan dana sada kako je korona, sve je zatvoreno i iz domova se izlazi rijeđe od uobičajenog.

POGLEDAJTE VIDEO: Osječani slave

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na asistenciju Marina Vidulina gledao je VAR, isključio Nihada Mujakića, prijateljski razgovarao s Nenadom Bjelicom i Lovrom Kalinićem, a sudjelovao je i kod oba gola Osijeka, doduše nenamjerno.

U suštini utakmicu je odsudio dobro iako ostaje pitanje što bi bilo da je Hajduku dosudio penal praktički na početku utakmice kada je Nayir pao u skoku sa Žaperom, a Bebek je dosudio zaleđe.

Nedozvoljene pozicije nije bilo, Žaperova ruka bila je na napadaču gostiju i tu je materijala za najstrožu kaznu bilo. No, isto tako vidjeli smo i snažnije nedosuđene penale, kao i najstrože kazne za manje od ovoga. Može se reći da je ta odluka bila u skladu s kriterijima suca.

Spornoj situaciji prethodio je možda i najupečatljiviji trenutak utakmice kada se Simić u 11. minuti malo zaigrao pa mu je Mierez ukrao loptu i jurnuo u kontru. Simić ga je dostigao, povukao za dres i srušio, a Osječani su se sjurili prema glavnom sucu kao pijetlići.

Bebek je izvadio žuti karton i pokazao ga Hajdukovu stoperu, a kada mu je Vidulin sugerirao da ipak pogleda VAR i dalje ostao pri odluci. Uz strastveni dvojac u borbi za loptu jurišao je i Vušković koji bi, po svemu sudeći, stigao Miereza i da Simić nije reagirao, a pošto je bio prilično udaljen od gola Bebek je procijenio da materijala za isključenje nema. I tu je priči bio kraj.

A za zabavljača dana pobrinuo se Nenad Bjelica. Bebek je pred kraj prvog poluvremena popričao s Kalinićem i Vuškovićem pa očinski savjetovao da ne guraju Miereza prije kornera na što se Bjelica s klupe ubacio:

- Sviraj penal i riješio si stvar!

I nasmijao je sve prisutne, a i gledatelje ispred malih ekrana.

Bebek je u načelu utakmicu odsudio dobro. Ali hajdukovci mu neće biti zahvalni niti kod jednog gola. Kod prvog, ajde, Bohar ga je prebacio kada je dodavao loptu Kleinheisleru koji je, potom, izveo pravu majstoriju, no kod drugog je izravno zasmetao Jradiju nakon čega je nastala konfuzija u Hajdukovoj zadnjoj liniji, a Mierez se, stari lisac, provukao i zabio za konačnih 2-0.

Naravno, utjecaj nije bio izravan i takve stvari se događaju pa, eto, zle krvi nije bilo niti će biti. Ostaju samo zgode u jednom danu Ivana Bebeka.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • POTPEC 07.02.2021.

    Ovaj Bjelko je naučio u Dinamu da mu za svaku glupost sviraju penale, pa sad očekuje to i u Osijeku.

  • Dr.Gonzolez 07.02.2021.

    5 klubova u ligi je jace i oraganiziranije od jajduka, nagodinu ce ih biti jos vise

  • mihic82 07.02.2021.

    Kako znate da je Bjelica nasmijao gledatelje ispred TV?

Komentiraj...
Vidi sve komentare