To je to što me zanima!

Svjetski boksački prvak sa 48: Zatvor me skroz promijenio...

Znam da sam bio nestašan kao klinac. Ispričavam se svojim žrtvama, ali ja sam danas drugi čovjek, kaže Bernard Hopkins, koji je od zatvorenika postao prvak
Vidi originalni članak

Bio sam jako motiviran. Znam da sam najbolji. Samo čudo mi je moglo odnijeti ovaj pojas, rekao je Bernard Hopkins. Amerikanac je najstariji boksač sa svjetskom titulom.

Kontroverzni boksač, koji je već s 13 godina nožem osakatio prve žrtve, a sa 17 već gulio 18-godišnju kaznu za čak devet prijestupa (!), izborio se za svoje mjesto i u knjigama sportskih rekorda. Pobijedio je Tavorisa Clouda i s 48 godina postao najstariji boksač sa svjetskom titulom.

- Znam da sam bio nestašan kao klinac. Ispričavam se svojim žrtvama, ali ja sam danas drugi čovjek - rekao je Hopkins.

Upravo je u zatvoru zavolio boks. Svjedočio je ubojstvu zbog kutije cigareta i to ga je, kako kaže, promijenilo. Izabrao je (poput Muhammada Alija) islam, a kad je napuštao zatvor, rekao je “kolegama”:

- Idem nešto napraviti od svojeg života!

Danas se o njemu piše kao o velikom sportašu. Ali i o boksaču u kojeg se puno sumnjalo, pa i uoči meča protiv 17 godina mlađeg suparnika. Na konferenciji prije meča čak su ga proglasili i neozbiljnim jer se pojavio sa skijaškim naočalama te je odbio odgovarati na pitanja novinara.

- Hoću li boksati i nakon 50. godine? Sumnjam. To bi ipak bilo previše. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • White Aventador 14.03.2013.

    http://www.youtube.com/watch?v=mk48xRzuNvA :)

  • mitrast3 13.03.2013.

    lokalni boksacki prvak sa 17:fast food lozo me skroz promijenio...

  • chelseaMG 12.03.2013.

    mogu reći samo rječi pohvale za ovog 48- godišnjaka. treba imati hrabrosti ući u ring sa mlađim i spremnijim borcima. sva čast stari.

Komentiraj...
Vidi sve komentare