To je to što me zanima!

Svjetski rekord i zlatna medalja Sanje Jovanović!

U finalu utrke na 50 metara leđno, 21-godišnja Dubrovkinja je za 33 stotinke popravila svjetski rekord i osvojila zlato sa 61 stotinkom prednosti
Vidi originalni članak

Dani Sanje Jovanović u Debrecenu! Dubrovčanka je dan nakon srebra uzela i zlatnu medalju, i to sa svjetskim rekordom! Sanja je 50 metara leđno isplivala 26.50, što je najbolje vrijeme u povijesti u malim bazenima. Stari svjetski rekord, koji je posljednjih šest godina držala Kineskinja Hui Li iz Šangaja 2001. 'preplivala' je za 33 stotinke. Bravo, Sanja! Drugo mjesto osvojila je Njemica Janine Pietsch, koja je za Jovanović zaostala 61 stotinku. Treća, Austrijanka Nadarajah, kasnila je cijelu jednu sekundu.
- Nisam još ni svjesna da sam tako dobro plivala, a kamoli da sam vlasnica svjetskog rekorda - rekla je po izlasku iz bazena nova svjetska rekorderka.
Ove godine u na mitingu u Zagrebu, 21-godišnja Sanja je u istoj ovoj disciplini oborila europski rekord, a sada je otišla korak dalje. Točnije, otišla je najdalje što se moglo! Uz njene dvije medalje, ovo zlato i jučerašnje srebro na 100 metara leđno, Hrvatska ima četiri medalje na EP-u u Debrecenu. Možda bi imala i petu da naša štafeta nije plivala odmah nakon Sanjine utrke. Htjela je pomoći, ali bila je preumorna da zajedno sa Smiljanom Marinović, Monikom Babok i Majom Pavlović osvoji više od sedog mjesta u finalu štafete 4X50 metara mješovito.



I MIĆO MILOŠEVIĆ BIO SVJETSKI REKORDER
Sanja Jovanović nije prvi izdanak hrvatskog plivanja s oborenim svjetskim rekordom. Isto je uspjelo i Mići Miloševiću, i to također u malim bazenima. U svojoj najjačoj disciplini, 50 metara leptir, Milošević je svjetski rekorder postao 1998. godine u engleskom Sheffieldu. Na EP-u u je Mićo isplivao 22.30 i postao prvi hrvatski plivač koji je postavio jedan svjetski rekord.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Keira 16.12.2007.

    :) jako lijepo!

  • prizemlje 15.12.2007.

    lijepo lijepo prelijepo za čuti...ma za diviti se i istinski ti čestitati...dao Bog da ti i majka ozdravi i da tvoja radost u ove divne blagdanske dane bude potpuna...bravo

  • podgorac 15.12.2007.

    HVALA TI SANJA ŠTO SI NAM OMOGUĆILA DA DANAS BUDEMO PONOSNA NACIJA ....\"HVALA\"

Komentiraj...
Vidi sve komentare