To je to što me zanima!

Tacko ima 229 cm, zakucava bez odraza, htio u nogometaše

Visina: 229 cm, raspon ruku: 2.44 m, doseg bez skoka: 3.12 m, broj noge: 50, tjelesna masnoća: 6.8 %. Tacko Fell je 23-godišnji Senegalac koji je htio u nogometaše, a sad bi mogao u NBA
Vidi originalni članak

Tacko Fall je Senegalac. Rođen u Dakaru, krajem 1995. Prije sedam godina je otišao u Ameriku, u Texas. Kad je upisao srednju školu u Houstonu i rekao da najviše voli igrati nogomet profesori su upomoć pozvali Hakeema Olajuwona.

Jer... Ovo je Tacko Fall:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kakav nogomet ako imaš 2.30, a kad digneš ruke dlan ti je - iznad obruča. Hakeem je dečku objasnio da je košarka sjajna igra, da je i on sav visok i nezgrapan došao u Texas iz Afrike pa osvojio dva NBA naslova, postao jedan od najboljih centara i igrača uopće u NBA povijesti i 'usput' na stranu stavio cca. 200 milijuna dolara.

Jaka poveznica i razlog povjerenju bila je činjenica da su i Tacko i Hakeem praktični vjernici. Obojici je islam jako bitan, a Olajuwon je SKEPTIČNOM mladiću bio živi, hodajući dokaz kako se može biti i dobar vjernik i kolosalni košarkaš. Inače, Tacko je iz Houstona preselio na Floridu, a školovanje prije faksa dovršio u kršćanskoj srednjoj školi.

Onoliko koliko se čovjek može staviti u brojke, Tackove su sljedeće:

  • visina: 2.29 m
  • raspon ruku: 2.44 m
  • doseg bez skoka: 3.12 m
  • broj noge: 50
  • tjelesna masnoća: 6.8 %
  • 23 godine

Na ovogodišnjem završnom NCAA turniru spektakularnome prvom picku aktualnog drafta Zionu Williamsonu bez problema je dijelio 'banane'.

Tacko je na faksu (UCF - University of Central Florida) igrao u prosjeku 25 minuta, zabijao 11 poena, skupljao 8 skokova i 2.5 bloka. Nisu brojke od kojih bi NBA klubovi padali u nesvijest, ali je među 11 odabranih koji će ipak biti dodani na ovogodišnji draft.

- To je moja prva profesionalna pobjeda. Presretan sam. Bilo nas je 77-orica u G League Elite kampu, a ja sam među 11 koji idu na draft. Radilo se strahovito naporno. I neka. Nije bitno koliko si u medijima, svatko mora zaslužiti svoje mjesto - rekao je Fall.

Jonathan Givony je, nakon unošenja Tackovih podataka u ESPN-ovu bazu, komentirao razrogačenih očiju:

- Dečko je upravo probio sve plafone vezane uz visinu, raspon ruku i doseg bez skoka u našoj bazi podataka. Koju svakodnevno ažuriramo od '80-ih!

Možda postane tek NBA prosjek ili NBA prolaznik. Ili možda čak ni ne dospije među profesionalce. Očekivano: nije baš jako brz. Ali pored njega ostali košarkaški divovi izgledaju kao najprosječniji 'računovođe u dresovima'.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 22.05.2019.

    I ovo mi je malo diskutabilan podadak da ima broj noge 50, a pogledajte kako mu tenisica na nozi izgleda... Prije bi se reklo da je to broj 60...

  • čoviksjuga 20.05.2019.

    Dodaš mu loptu i lagano se vratiš u obranu !

  • Mercedes s klasa 17.05.2019.

    Eh sada da li ima 6,8% masnoće. Ako je to točno onda svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare