To je to što me zanima!

Tajnik Fife: U Brazilu nema stadiona, prometnog sustava...

Nemamo stadione, nemamo zračne luke, nemamo transportni sustav, a samo nas mjesec dana dijeli do ždrijeba kvalifikacija za SP, rekao je Valcke, tajnik Fife
Vidi originalni članak

Glavni tajnik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Jerome Valcke uputio je oštru kritiku brazilskim organizatorima Svjetskog prvenstva 2014. godine...

Valcke je zabrinut da radovi na izgradnji novih i obnovi starih stadiona neće biti gotovi na vrijeme, a i ukupno stanje infrastrukture u zemlji smatra nezadovoljavajućim. Čak je izrazio sumnju u spremnost Brazila da ugosti Kup konfederacija, turnir koji se održava godinu dana prije SP-a kao generalna proba.

- Ostalo je još dosta posla. Nemamo stadione, nemamo zračne luke, nemamo transportni sustav, a samo nas mjesec dana dijeli do ždrijeba kvalifikacija za SP - rekao je Valcke na forumu "Inside World Football" u Moskvi.

- Maracana trenutačno definitivno nije stadion za SP i zato je i zatvorena. Ako se ne ubrza proces, bit će završena u posljednji trenutak, možda nekoliko mjeseci ili nekoliko tjedana prije Mundijala. U Sao Paulu stadion neće biti spreman za Kup konfederacija 2013. Glavni cilj Južnoafričke Republike je lani bio pokazati svijetu da Afrika može organizirati SP. Brazilu je, čini mi se, glavni cilj osvojiti naslov svjetskog prvaka, u suprotnom će prvenstvo smatrati neuspješnim - dodao je zanimljivo razmišljanje Valcke.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • torcida_dinamo 25.06.2011.

    Uspjece oni. To je drzava koja uz Vijetnam i Tusrku ima rast BDP preko 10% godisnje

  • eror666 25.06.2011.

    A šta imaju? :O

Komentiraj...
Vidi sve komentare