To je to što me zanima!

Tako igraju prvaci! Buđenje Atiemwena, oduševili i bekovi!

Dinamo je održao pravu nogometnu lekciju drugoplasiranoj momčadi lige, potpuno gospodario riječkom Rujevicom, a na putu prema pobjedi zaustavili su ga vratnica, greda i čudesni Sluga...
Vidi originalni članak

Dinamo je remizirao (0-0) u Rijeci, tako će Rujevica ostati jedini prvoligaški stadion na kojem "modri" nisu slavili ove sezone. No, "plavi" su odigrali pravu utakmicu, nadigrali svog domaćina u svim elementima nogometne igre (udarci 14-5, udarci u okvir 5-2, korneri 8-1, posjed lopte 61-39%, sve na strani Dinama). I bez obzira što Dinamo nije uspio zabiti, Rujevicu može napustiti visoko uzdignute glave.

Zagrepčani dugo nisu bolje izgledali na Rujevici, ovoga su puta potpuno nadigrali Rijeku, u njihovim redovima nije bilo slabe karike. Dinamo je konstantno bio opasan, prijetio sa svih pozicija, još jednom pokazao - gard prvaka. U prilog im nije išlo ni suđenje suca Zebeca koji u dva navrata nije sudio očite prekršaje na Atiemwenu i Mori (oba izvan kaznenog prostora), time na vrijeme kartonirao domaće braniče Punčeca i Župarića.

Ne, ne sjećamo se kada je Dinamo u nekom HNL derbiju igrao tako uspješan visoki presing, kada je Rijeci (Hajduku ili Osijeku) na suparničkoj polovici oduzeo 15-ak (možda i više) lopti. Plavi su imali ozbiljan pristup, bili visoko motivirani, vjerojatno htjeli malo i zaplašiti Rijeku uoči skorašnjeg finala Kupa. Ako je to bila ideja Nenada Bjelica, onda je trener Dinama u tome i uspio. I Bišćan će za Pulu morati nešto mijenjati.

Jako dobru, vjerojatno i najbolju, partiju u modrom dresu pružio je Iyayi Atiemwen koji sve više podsjeća na "onog" igrača Gorice, najboljeg igrača jesenskog dijela Prve HNL. Nigerijski nogometaš okomito je probijao riječke linije, radio velike probleme domaćoj obrani. I podsjetio zašto je Dinamo za njega izdvojio tako velik novac. Popularni "Beli" sve se bolje osjeća u Maksimiru, privatni problemi sada su iza njega, a već sljedeće sezone trebao bi predstavljati veliko pojačanje Dinama.

Dinamo je svoje redove za novu sezonu već osnažio Ivom Pintom, a sada je prioritet dovođenje lijevog beka. Prva opcija za tu poziciju je švicarski reprezentativac Francois Moubandje, druga reprezentativac BiH Eldar Ćivić. No, čini se kako će se oni (tkogod došao) morati dobro namučiti za svoje mjesto u početnoj postavi Zagrepčana.

Dolazak Ive Pinta, pa i najava dolaska lijevog beka, nisu obeshrabrili trenutačne braniče Dinama. Dapače, Petar Stojanović i Amir Rrahmani odigrali su protiv Rijeke sjajne role, potpuno zatvorili prilaze svojim vratima, ali i bili prilično opasni u igri prema naprijed. Amir Rrahmani je u prvom dijelu pogodio vratnicu, jedan mu je pokušaj iz daljine sjajno obranio Sluga, dok je Stojanović početkom nastavka pogodio gredu. Ovaj dvojac očito nikome ne želi samo tako prepustiti "svoje" mjesto u momčadi...

Idi na 24sata

Komentari 7

  • papilon100 13.05.2019.

    Dinamo nikad u ovom prvestvu nikog jaceg nije rastavio na satavne djelove i pobjedio sa 4 ili vise razlike zasto .Kolika su primanja Dinamovih igraca i kakve oni uslove imaju prema drugima.Zasto se nepuca iz daljine pa neigra Kovacic koji bi si strgo dvije noge da loptu pukne deset metara i zasto nema zavrsni pas.Jedino ko moze puknut je Olmo a ovi su saka jada trenira cjeli zivot i nije u stanju puknut tu loptu ko igraci Benfike naprimjer.Sta donose udarci iz daljine moguce odbijance i novu priliku ili gol ,zatim protivnicka momcad se zbuni jer nestaju sablone kako se branit i pokrivat igraca.Lose kod udaraca iz daljine da lopta ostane u bloku i protivniku dozvoli brzu kontru to bi bilo jedina losa strana uz 10 pozitivnih.Zatim jos igra kod prekida je boljka svih hrvatskih momcadi a i Dinama

  • EchteLiebe 11.05.2019.

    Samo bog zna kak je ovo ostalo 0:0...valjda ce u kupu realizacija bit bolja.

  • juniorx1 11.05.2019.

    Atiemwen ce kada na ljeto prodje kompletne pripreme s Bjelicom biti najvece pojacanje Dinama...

Komentiraj...
Vidi sve komentare