To je to što me zanima!

Talijani na Euru računaju na najjaču obranu Liga petice

S Juventusovim igračima u sastavu Italija je uvijek slavila na velikim natjecanjima. Na Euro ide čak sedam 'bianconera' i njihova obrana, najbolja u Ligama petice
Vidi originalni članak

Talijanska je reprezentacija 1982. ,a potom 2006. godine osvajala naslov svjetskog prvaka, a oba su puta okosnicu momčadi činili igrači Juvetntusa. Upravo se u njih pouzda i sadašnji trener 'azzurra' Cesare Prandelli.

Čak sedam igrača 'bianconera' našlo se na popisu za Ukrajinu i Poljsku. Na golu sigurnost i iskustvo pruža 34- godišnji Gigi Buffon, a pred njim je crno-bijeli zid kojeg čine Chiellini, Barzagli i Bonucci. I u vezi iskaču imena igrača talijanskog prvaka, ona Pirla, Marchisija i Giaccherinija.

S 'Juventusovim klanom' uvijek do naslov

Šest igrača 'stare dame' doprinijelo je 1982. osvajanju naslova svjetskih prvaka u Španjolskoj, Dino Zoff , Gaetano Scirea, Claudio Gentile, Antonio Cabrini, Marco Tardelli i Paolo Rossi koji je sa šest golova bio i najbolji strijelac prvenstva.

U Njemačkoj 2006. godine kada je Italija osvojila svoj četvrti naslov svjetskog prvaka Juventusov je 'klan' u reprezentaciji činilo pet igrača, Gigi Buffon, Fabio Cannavaro, Gianluca Zambrotta, Mauro Camoranesi i Alessandro Del Piero.

Talijani na Euro s najjačom obranom u Ligama petice

Gotovo je čitava obrana Juventusa preselila u nacionalni dres što ne čudi ako se uzme u obzir da su u sezoni bez poraza igrači torinske momčadi u 38 odigrana susreta primili tek 20 golova. Nitko u 18 godina talijanske Serie A, od Milana iz sezone 1993./94. nije primio manje golova u prvenstvu. 'Rossoneri' su tada u 34 prvenstvene utakmice primili samo 15 golova.

Ni ostala prvenstva Lige petice ne mogu se mjeriti s učinkovitošću Juventusove obrane.

I velika Barcelona u jednako toliko utakmica primila je devet golova više od talijanskog prvaka, baš kao i Manchester City koji se okrunio titulom prvaka Engleske. Francuska je liga poznata po malom broju golova, a Montpellier koji je sezonu završio na čelu lige i naslovom primao je gol gotovo svaku utakmicu, njih 34 u 38 odigranih susreta.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Coect 10.06.2012.

    e moji talijani..jel vam iko reka da pomocu obrane ne mozete zabit gol?

  • spajki13 10.06.2012.

    računate na najjaču obranu, a rusi vam utrpali 3 komada i to 2 gola greškom obrane! :)

  • Diavolo_1 10.06.2012.

    italija - spanjolska 2-1 i hrvatska - irska 0-0 . imam osjecaj da ce talijani osvojiti euro.

Komentiraj...
Vidi sve komentare