Obavijesti

Sport

Komentari 42

Talijani na Euru računaju na najjaču obranu Liga petice

Talijani na Euru računaju na najjaču obranu Liga petice
5

S Juventusovim igračima u sastavu Italija je uvijek slavila na velikim natjecanjima. Na Euro ide čak sedam 'bianconera' i njihova obrana, najbolja u Ligama petice

VIDEO

Talijanska je reprezentacija 1982. ,a potom 2006. godine osvajala naslov svjetskog prvaka, a oba su puta okosnicu momčadi činili igrači Juvetntusa. Upravo se u njih pouzda i sadašnji trener 'azzurra' Cesare Prandelli.

Čak sedam igrača 'bianconera' našlo se na popisu za Ukrajinu i Poljsku. Na golu sigurnost i iskustvo pruža 34- godišnji Gigi Buffon, a pred njim je crno-bijeli zid kojeg čine Chiellini, Barzagli i Bonucci. I u vezi iskaču imena igrača talijanskog prvaka, ona Pirla, Marchisija i Giaccherinija.

S 'Juventusovim klanom' uvijek do naslov

Šest igrača 'stare dame' doprinijelo je 1982. osvajanju naslova svjetskih prvaka u Španjolskoj, Dino Zoff , Gaetano Scirea, Claudio Gentile, Antonio Cabrini, Marco Tardelli i Paolo Rossi koji je sa šest golova bio i najbolji strijelac prvenstva.

U Njemačkoj 2006. godine kada je Italija osvojila svoj četvrti naslov svjetskog prvaka Juventusov je 'klan' u reprezentaciji činilo pet igrača, Gigi Buffon, Fabio Cannavaro, Gianluca Zambrotta, Mauro Camoranesi i Alessandro Del Piero.

Talijani na Euro s najjačom obranom u Ligama petice

Gotovo je čitava obrana Juventusa preselila u nacionalni dres što ne čudi ako se uzme u obzir da su u sezoni bez poraza igrači torinske momčadi u 38 odigrana susreta primili tek 20 golova. Nitko u 18 godina talijanske Serie A, od Milana iz sezone 1993./94. nije primio manje golova u prvenstvu. 'Rossoneri' su tada u 34 prvenstvene utakmice primili samo 15 golova.

Ni ostala prvenstva Lige petice ne mogu se mjeriti s učinkovitošću Juventusove obrane.

I velika Barcelona u jednako toliko utakmica primila je devet golova više od talijanskog prvaka, baš kao i Manchester City koji se okrunio titulom prvaka Engleske. Francuska je liga poznata po malom broju golova, a Montpellier koji je sezonu završio na čelu lige i naslovom primao je gol gotovo svaku utakmicu, njih 34 u 38 odigranih susreta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...