To je to što me zanima!

Talijani tvrde: Hajdukov biser je nasljednik Modrića! Želi ga Juve

Marko Brkljača jedini je Hrvat rođen 2004. godine koga je Guardian uvrstio na prestižnu listu 60 najboljih nogometaša u tom godištu na svijetu. Talijanski mediji pišu o obnovljenom interesu Juventusa...
Vidi originalni članak

Talijanski mediji javljaju o obnovljenom interesu Juventusa za Hajdukovog mladog dragulja Marka Brkljaču (17). I u prošlom zimskom roku željeli su ga 'Torinezi' vidjeti u svojim redovima, no Hajduk je navodno tražio previše, a u rukama je imao i vrlo jak adut u vidu ugovora koji je mladog igrača vezao na Poljudu godinu i pol dana, sve do ljeta 2022. godine.

No sada je taj adut ipak puno slabiji, naime, prošlo je godinu dana i Brkljača uskoro ulazi u zadnjih šest mjeseci ugovora te može već ove zime potpisati ugovor s bilo kojim klubom. I to bez odštete!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

ODABRAO GUARDIAN I Hajdukov dijamant među najvećim talentima na svijetu!

U Hajduku su po pitanju ugovora i pregovora s mladim igračima zakopčani do grla, praktično je nemoguće saznati što planiraju, no i minimalna mogućnost da jedan tako mlad i potentni igrač, nositelj igre momčadi koja uspješno igra Ligu prvaka, ode iz kluba bez odštete, definitivno nije dobra.

Brkljača je iz okolice Zadra i voli igrati kao ofenzivni veznjak pa su ga u Calciomercatu prozvali nasljednikom Luke Modrića (36).

Nešto slično događalo se i prošle zime kada je Hajduk tek nakon zimskih priprema u Postirama na otoku Braču privolio Stipu Biuka da produži ugovor, nakon njega je potpisao i Marin Ljubičić, obojica do ljeta 2026. godine. Njih dvojica danas su standardni prvotimci i glavni aduti za neku buduću veliku prodaju, a stručnjaci se slažu kako je Brkljača također veliki potencijal.

Razgovori oko produženja ugovora s mladićem rođenim 2004. godine su navodno započeli, a kad će i kako završiti u ovom je trenutku nemoguće predvidjeti. Nadarenog Hajdukovog veznjaka Talijani vide kao modernog veznog igrača, još jednog dragulja iz bogatog zadarskog bazena, koji je u dresu Hajduka zablistao u Ligi prvaka mladih s jednim golom i dvije asistencije u četiri nastupa.

Brkljača je debitirao za prvu momčad Hajduka u kup ogledu u Biogradu. Brkljača je uvršten je na popis 60 najvećih nogometnih talenata na svijetu koju je objavio britanski Guardian.,kao jedini hrvatski igrač rođen 2004. godine.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • domagoj264 15.12.2021.

    Da se mene pita zabranio bi transfere u Italiju .Pa tamo niti jedan nas mladi igrac nije uspio

  • nokia8 14.12.2021.

    Kao navijac Hajduka i RM kazem da ce biti i bolji igrac od Modrica, bar ce vise golova postici to je sigurno.

  • GazimZlovence123 14.12.2021.

    pustite dite na miru ne triba presinga 17godisnjacima

Komentiraj...
Vidi sve komentare