Sport

Komentari 74

I Hajdukov dijamant među najvećim talentima na svijetu!

I Hajdukov dijamant među najvećim talentima na svijetu!

Guardian navodi kako je Marko Brkljača "ljevonogi box-to-box" veznjak kojeg je već želio angažirati talijanski velikan Juventus. No, torinska "Stara dama" nije jedina koja prati 16-godišnjeg veznjaka

Mladi veznjak Hajduka Marko Brkljača uvršten je na listu među 60 najvećih nogometnih talenata na svijetu koju je objavio britanski Guardian.

Na listi se nalaze igrači rođeni 2004. godine, a među 60 imena samo je jedan hrvatski igrač, talentirani veznjak Hajduka.

Guardian navodi kako je Brkljača "ljevonogi box-to-box" veznjak kojeg je već želio angažirati talijanski velikan Juventus. No, torinska "Stara dama" nije jedina koja prati 16-godišnjeg veznjaka.

Brkljača je rođen 15. srpnja 2004. Počeo je u Velebitu iz Benkovca, a od 2014. godine je u Hajduku. Brkljača je U-17 reprezentativac Hrvatske, a bio je i član U-15 vrste. 

Na listi najvećih svjetskih nada nalazi se i Španjolac Gavi koji je u srijedu bio jedan od najboljih igrača španjolske reprezentacije u pobjedi 2-1 protiv Italije u polufinalu Lige nacija.

Mladi veznjak Barcelone postao je najmlađi španjolski reprezentativac u povijesti, a nakon njegovog debija nahvalio ga je izbornik Luis Enrique. Gavija su otkrili Barcini skauti dok je imao samo 11 godina i doveli su ga iz Betisove akademije.

Zagreb: Međunarodni prijateljski turnir U-19, Hrvatska - Turska

Među velikim nadama svjetskog nogometa četiri su Brazilca (Angelo, Matheus Nascimento, Savinho, Vinicius Tobias), četiri Španjolca (Gavi, Julen Jon Guerrero, Rafael Obrador, Cristian Mosquera), tri Francuza (Badredine Bouanani, Mogamed El Arouch, Lesley Ugochukwu), tri Portugalca (Goncalo Esteves, Hugo Felix, Andre Gomes)...
 

Najčitaniji članci