To je to što me zanima!

Talijani zbog preminulog igrača Fiorentine promijenili dresove

Talijani ne prestaju odavati počast prerano preminulom kapetanu Fiorentine Davideu Astoriju. Ovoga puta odlučili su se za kratku poruku ispod grba na dresu reprezentacije
Vidi originalni članak

Talijanska nogometna reprezentacija objavila je da će na prijateljskim utakmicama protiv Argentine i Engleske nositi posebne dresove s posvetom bivšem suigraču Davideu Astoriju.

Poruka 'Davide zauvijek s nama' bit će uvezen na dres točno ispod grba, a ispod tog natpisa stajat će njegov broj - 13.

Talijani su na svom Twitteru objavili video u kojem pokazuju dresove i ovu lijepu gestu.

Astori je početkom ovog mjeseca u 32. godini života iznenadno preminuo od zatajenja srca u hotelskoj sobi, neposredno prije utakmice protiv Udinesea. Njegova smrt šokirala je mnoge, a pogotovo talijansku nogometnu javnost. 

ADRIAN LILLEBEKK (1997. - 2018.) Što se to događa?! Treća smrt nogometaša u desetak dana...

U svojoj namjeri da se Astori nikad ne zaboravi već su mu odali počast na nekoliko načina. Prvo što je njegov klub učinio bilo je 'umirovljavanje' njegovih dresova s brojem 13. Nakon toga su na prvoj sljedećoj utakmici na zagrijavanje izašli s njegovim dresovima, a prije same utakmice i podigli naslov s njegovim imenom.

Navijači su također sudjelovali, u 13. minuti te utakmice na tribinama su napravili koreografiju ispisujući njegovo ime ljubičasto-bijelo. Zadnji potez bilo je preimenovanje njihovog sportskog centra koji sada nosi naziv Sportski centar Davide Astori.

U ČAST ASTORIJU 'Viole' mijenjaju ime sportskog centra: To je bio Davideov dom

Astorijev suigrač iz reprezentacije Gigi Buffon zbog njega je prekinuo 'reprezentativnu mirovinu' te odlučio izaći na teren barem još ova dva puta.

- On je razlog zbog kojeg sam ovdje. Htio sam biti prisutan i odgovoriti na taj osjećaj.

Talijanska će reprezentacija u ovim dresovima izaći u petak protiv Argentine te u utorak na susretu s Engleskom.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 23.03.2018.

    Pa nisu bas grb nesto mjenjali?

Komentiraj...
Vidi sve komentare