To je to što me zanima!

Tanac je za Moharramija rekao da će vrijediti 10 mil. €, a Danac je moćan i u zraku i na zemlji...

Za Dinamo će Moharrami biti jedno od najvećih pojačanja posljednjih godina, rekao nam je u svibnju 2018. godine Branko Ivanković, koji je desnog bočnog Zagrepčana vodio u Persepolisu
Vidi originalni članak

Ostala je još samo jedna, jedna utakmica do veličanstvenog ostvarenja. Naravno, veličanstveno je i ovo, ali još bi posebnije bilo ono da Dinamo skupinu završi bez primljenoga gola. Da i protiv CSKA mreža ostane netaknuta. Bilo bi to za anale, bio bi to rekord. Nekad se pisalo o negativnim Dinamovim rekordima u skupini Lige prvaka, a sad bi cijeli nogometni svijet pisao o tome kako je Dinamo prvi u povijesti Europske lige završio natjecanje bez primljenoga gola.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Više od 450 minuta Dinamo nije primio gol u Europskoj ligi, još treba izdržati 90 minuta. Protiv Feyenoorda u Zagrebu u posljednjoj su liniji bili Stojanović,Theophile-Catherine, Lauritsen i Gvardiol. U Moskvi protiv CSKA, Stojanović, Lauritsen, Perić i Gvardiol. Perić je izašao deset minuta prije kraja. Protiv Wolfsbergera u Zagrebu Moharrami, Lauritsen, Perić i Gvardiol. Ozlijeđenog Perića je nakon 15 minuta zamijenio Leovac. Posljednja linija bila je ista protiv Wolfsbergera u Klagenfurtu i Feyenoorda u Rotterdamu. Moharrami, Lauritsen, Theophile Catherine i Gvardiol.

U posljednje je tri utakmice na desnom boku bio Sadegh Moharrami. Sjećamo se dobro što nam je u svibnju 2018. godine za njega rekao bivši trener Dinama Branko Ivanković. Tanac je Moharramija vodio u Persepolisu.

- Sadegh Moharrami. To je igrač iz mojeg kluba koji će biti novo pojačanje Dinama. Igra na poziciji desnog bočnog i u Maksimir dolazi kao slobodan igrač. Za Dinamo će to biti jedno od najvećih pojačanja posljednjih godina, jedan od najboljih stranaca. Istječe mu ugovor i u Maksimir dolazi kao slobodan igrač. Vjerujte mi, Dinamo će za nekoliko godina na njemu zaraditi deset milijuna eura - rekao nam je prije dvije i pol godine - današnji izbornik Omana.

Lani smo Ivankovića zvali nakon jedne dobre partije Moharramija.

- Rekao sam vam, to je sjajan igrač, vrijedit će deset milijuna eura - ponovio je Tanac.

Daniel Šarić bio je desni bočni u Dinamu od 1995. do 2000. godine.

- Vidim da je Moharrami sad mnogima otkriće, ali tom je dečku očito samo trebalo malo vremena za prilagodbu. Nije se snašao na početku, nije dobivao toliko prilike, a čim je dobio nekoliko europskih utakmica zaredom, pokazao je kvalitetu. Jako je motoričan, spretan prema naprijed, a u obrani puno ne petlja. Dosta je siguran u obrani, a to je za bočnog igrala ključno - kaže Šarić i nastavlja:

- Joško je na lijevoj strani dokazana klasa. O tom dečku svi slušamo godinama. Zna se kakav je to talent, ali svejedno oduševljava kad netko sa samo 18 godina s takvom lakoćom igra europske utakmice. Samo je pitanje vremena kad će on biti i u prvih 11 hrvatske reprezentacije. Tamo će godinama biti stožerni igrač.

Pitali smo Šarića i za pojačanje iz švedske lige.

- Lauritsen ne komplicira, vidi se po rješenjima koliko je to kvalitetan igrač. Ne kiksa, većinu teških situacija riješi u svoju korist. Čvrst, odličan u duelu. Dominantan u zraku i dobar u igri po zemlji - nahvalio je Danca bivši branič Dinama.

Ovakva obrana je zasluga doslovno cijele momčadi i stručnog stožera.

- Ne bi Dinamo bio bez primljenoga gola da i napadači i vezni igrači ne igraju obranu na tako dobar način. Oni olakšavaju posao njima u zadnjoj liniji - kaže Šarić.

Goran Jurić bio je legendarni branič Dinama. Goca je ostao upamćen po svojim sjajnim partijama.

- Top! Eto riječi za Dinamovu obranu. Lauritsen je moćan u zraku, moćan na zemlji. Općenito je dečko klasa, s njim je Dinamo baš pogodio - kaže Goca i nastavlja:

- Lauritsen i Gvardiol su klase, a meni je drago što Kevin Theophile-Catherine opet igra ovako dobro. OK, dogodile su mu se neke pogreške, poput onog nesretnog penala protiv Šahtara, ali na takav su način griješili i najveći braniči u povijesti. Bitno se nakon takvih pogrešaka vratiti na pravi način, pokazati ponovno da ste dobar igrač, a Francuz je baš to napravio. Vratio se na sjajan način. Divno je gledati njega i Lauritsena u paru, Theophile je među najvažnijim karikama Dinama. On je baš okosnica.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • darkoxyc 06.12.2020.

    10 milja plus za Dinamo lova do krova

  • majaokolis 05.12.2020.

    Siguran u obrani i brz u napadu. Kad je stojanović igrao imali smo nerješeno s feynoordom i cska, a s mohramijem u igri smo dobili slijedeće 3

  • egzekutor još jači 05.12.2020.

    Da je Bjelko tu, ovaj bi još dodavao vodu Stojku za vrijeme tekme.....i vrijedio malo vise od polovnog golfa4......sreca da je Bjelko bio gramziv za lovom, pa sada Dinamo ima jednu od najboljih obrana u Europi....Bjelko, svu srecu ti zelim, i daleko ti kuca

Komentiraj...
Vidi sve komentare