Obavijesti

Sport

Komentari 16

Tanac je za Moharramija rekao da će vrijediti 10 mil. €, a Danac je moćan i u zraku i na zemlji...

Tanac je za Moharramija rekao da će vrijediti 10 mil. €, a Danac je moćan i u zraku i na zemlji...

Za Dinamo će Moharrami biti jedno od najvećih pojačanja posljednjih godina, rekao nam je u svibnju 2018. godine Branko Ivanković, koji je desnog bočnog Zagrepčana vodio u Persepolisu

VIDEO

Ostala je još samo jedna, jedna utakmica do veličanstvenog ostvarenja. Naravno, veličanstveno je i ovo, ali još bi posebnije bilo ono da Dinamo skupinu završi bez primljenoga gola. Da i protiv CSKA mreža ostane netaknuta. Bilo bi to za anale, bio bi to rekord. Nekad se pisalo o negativnim Dinamovim rekordima u skupini Lige prvaka, a sad bi cijeli nogometni svijet pisao o tome kako je Dinamo prvi u povijesti Europske lige završio natjecanje bez primljenoga gola.

Pokretanje videa...

Dinamo 01:09

Više od 450 minuta Dinamo nije primio gol u Europskoj ligi, još treba izdržati 90 minuta. Protiv Feyenoorda u Zagrebu u posljednjoj su liniji bili Stojanović,Theophile-Catherine, Lauritsen i Gvardiol. U Moskvi protiv CSKA, Stojanović, Lauritsen, Perić i Gvardiol. Perić je izašao deset minuta prije kraja. Protiv Wolfsbergera u Zagrebu Moharrami, Lauritsen, Perić i Gvardiol. Ozlijeđenog Perića je nakon 15 minuta zamijenio Leovac. Posljednja linija bila je ista protiv Wolfsbergera u Klagenfurtu i Feyenoorda u Rotterdamu. Moharrami, Lauritsen, Theophile Catherine i Gvardiol.

U posljednje je tri utakmice na desnom boku bio Sadegh Moharrami. Sjećamo se dobro što nam je u svibnju 2018. godine za njega rekao bivši trener Dinama Branko Ivanković. Tanac je Moharramija vodio u Persepolisu.

- Sadegh Moharrami. To je igrač iz mojeg kluba koji će biti novo pojačanje Dinama. Igra na poziciji desnog bočnog i u Maksimir dolazi kao slobodan igrač. Za Dinamo će to biti jedno od najvećih pojačanja posljednjih godina, jedan od najboljih stranaca. Istječe mu ugovor i u Maksimir dolazi kao slobodan igrač. Vjerujte mi, Dinamo će za nekoliko godina na njemu zaraditi deset milijuna eura - rekao nam je prije dvije i pol godine - današnji izbornik Omana.

Lani smo Ivankovića zvali nakon jedne dobre partije Moharramija.

- Rekao sam vam, to je sjajan igrač, vrijedit će deset milijuna eura - ponovio je Tanac.

Daniel Šarić bio je desni bočni u Dinamu od 1995. do 2000. godine.

- Vidim da je Moharrami sad mnogima otkriće, ali tom je dečku očito samo trebalo malo vremena za prilagodbu. Nije se snašao na početku, nije dobivao toliko prilike, a čim je dobio nekoliko europskih utakmica zaredom, pokazao je kvalitetu. Jako je motoričan, spretan prema naprijed, a u obrani puno ne petlja. Dosta je siguran u obrani, a to je za bočnog igrala ključno - kaže Šarić i nastavlja:

- Joško je na lijevoj strani dokazana klasa. O tom dečku svi slušamo godinama. Zna se kakav je to talent, ali svejedno oduševljava kad netko sa samo 18 godina s takvom lakoćom igra europske utakmice. Samo je pitanje vremena kad će on biti i u prvih 11 hrvatske reprezentacije. Tamo će godinama biti stožerni igrač.

Rotterdam: Dinamo i Feyenoord igraju utakmicu 5. kola UEFA Europske lige

Pitali smo Šarića i za pojačanje iz švedske lige.

- Lauritsen ne komplicira, vidi se po rješenjima koliko je to kvalitetan igrač. Ne kiksa, većinu teških situacija riješi u svoju korist. Čvrst, odličan u duelu. Dominantan u zraku i dobar u igri po zemlji - nahvalio je Danca bivši branič Dinama.

Ovakva obrana je zasluga doslovno cijele momčadi i stručnog stožera.

- Ne bi Dinamo bio bez primljenoga gola da i napadači i vezni igrači ne igraju obranu na tako dobar način. Oni olakšavaju posao njima u zadnjoj liniji - kaže Šarić.

Goran Jurić bio je legendarni branič Dinama. Goca je ostao upamćen po svojim sjajnim partijama.

- Top! Eto riječi za Dinamovu obranu. Lauritsen je moćan u zraku, moćan na zemlji. Općenito je dečko klasa, s njim je Dinamo baš pogodio - kaže Goca i nastavlja:

- Lauritsen i Gvardiol su klase, a meni je drago što Kevin Theophile-Catherine opet igra ovako dobro. OK, dogodile su mu se neke pogreške, poput onog nesretnog penala protiv Šahtara, ali na takav su način griješili i najveći braniči u povijesti. Bitno se nakon takvih pogrešaka vratiti na pravi način, pokazati ponovno da ste dobar igrač, a Francuz je baš to napravio. Vratio se na sjajan način. Divno je gledati njega i Lauritsena u paru, Theophile je među najvažnijim karikama Dinama. On je baš okosnica.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja