To je to što me zanima!

Tardelli sredio Argentinu s dva gola, Messi nije iskoristio penal

Brazil je pobijedio Argentinu 2-0 u prijateljskoj utakmici na olimpijskom stadionu u Pekingu. Junak je bio Diego Tardelli s dva gola, a Lionel Messi nije iskoristio penal
Vidi originalni članak

Diego Tardelli bio je čovjek odluke na 100. međusobnoj utakmici nogometnih reprezentacija Brazila i Argentine (2-0), poznatoj kao Superclásico de las Américas odigranoj na olimpijskoj stadionu u Pekingu. Napadač Atlético Mineira "gaučima" je zabio dva gola, a na drugoj je strani Lionel Messi propustio izjednačiti iz penala.

Brazilci su poveli u 27. minuti kada je Fernández krivo reagirao u obrani odigravši glavom loptu u noge 29-godišnjem Tardelliju. Čovjek koji nije bio član reprezentacije na SP-u volejem je lijepo pogodio za 1-0 kraj nemoćnog Romera.

Reuters/PIXSELL

Argentina se mogla vratiti prije kraja prvog poluvremena iz najbolje moguće šanse. Danilo je u šesnaestercu sapleo Di Maríju, a sudac je dvojbeni kontakt označio kao faul za penal. Lopte se primio Leo Messi, no pročitao ga je brazilski golman Jefferson. Velikom Argentincu to je već treći promašeni penal od posljednja četiri koja je izveo za klub i reprezentaciju.

Reuters/PIXSELL

Drugo poluvrijeme pripalo je "seleçãu" koji je inicijativu okrunio drugim golom u 64. minuti. Oscar je ubacio iz kornera, a Tardelli zabio i svoj drugi gol, ovaj put glavom, za konačnih 2-0.

Brazilci su ukupno imali više udaraca prema golu (16-10), ali manje u okvir (4-6), dok podatak o broju dodavanja u korist Dungine momčadi (450-267) najbolje govori o moći žutih u duelu južnoameričkih velesila. Opširniju statistiku pogledajte na Goalu.

Peking, prijateljska utakmica

  • Brazil - Argentina 2-0 (Diego Tardellli 28', 64')
Idi na 24sata

Komentari 37

  • AnteG 12.10.2014.

    :S svaka čast mesii! Ponovno si "briljirao" i "dokazao" da si najbolji :))))) barem blateru i tim tvojim najvećim fanovima! ;)

  • bakir1122 11.10.2014.

    je li itko vidio kako "gospodin" Leo odhebava Kaku koji ga pozdravlja???? Gospon Novinar hajde objavite video i par rijeci o tome!

  • kapitalist86 11.10.2014.

    dva razlicita poluvremena...argentinci u prvom daleko bolji i nadmocniji i onda dodje jedna greska obrane i tardelli skuca gol u donji lijevi kut...cim je messi fulal penal znal sam odmah da ce popusiti iako su me jako razocarali u nastavku..mislio da ce stisnuti brazilce do kraja a ono suprotno,brazil totalno okrenu osu drugom dijelu sve u svoju korist te mirno priveo utakmicu kraju..osim dva slobodnjaka messija i poklona obrane brazila di mariji gdje je ovaj shebao i nije pucao nisu nista napravili..ovaj amrtino ce shebati argentinu bas kao sto je shebao barcelonu,bele veze nema

Komentiraj...
Vidi sve komentare