To je to što me zanima!

Tenzije u Rijadu! Saudijci su zabranili majice i transparent, Galata i Fener odbili igrati...

Turski superkup između Galatasaraya i Fenerbahčea, koji se trebao igrati u Rijadu, odgođen je do daljnjega nakon što su turski velikani odbili igrati. Naime, saudijske vlasti zabranile su im majice koje su posvetili prvom turskom predsjedniku
Vidi originalni članak

Hrvatski reprezentativac Dominik Livaković večeras se trebao boriti za prvi trofej u dresu Fenerbahčea. Njegov klub je u Rijadu trebao igrati turski superkup protiv Galatasaraya, no utakmica je odgođena do daljnjega! 

Igrači Fenerbahčea i Galatasaraya su na teren trebali izaći u majicama s likom Kemala Ataturka, kojeg smatraju ocem svoje domovine, u znak 100. godišnjice nastanka moderne turske države. Također, kako su se dogovorili turski klubovi i njihov savez, igrači su trebali pozirati s transparentom 'Mir u kući, mir u svijetu'. No, saudijske vlasti su to zabranile. 

Kako piše turski TRT Spor, policija je u svlačionicama čekala igrače oba kluba kako bi spriječila izlazak u spornim majicama. Čelnici oba kluba su poručili organizatorima kako neće igrati utakmicu dok ne ukinu zabranu. Saudijci su to odbili učiniti pa je utakmica na koncu odgođena.

Igrači Fenerbahčea i Galate ostali su u hotelu pa su se zaputili na aerodrom gdje ih čeka put do Istanbula. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • FakultetLIJA 29.12.2023.

    Turski ili bilo koji kup se treba i mora igrati u matičnoj državi.Dali bi guzice za koji dolar.Upropastili ste košarku sad hoćete i nogomet.

  • __Che__ 29.12.2023.

    ovi se lagano vracaju u kameno doba

  • pravedni ja 29.12.2023.

    kud vas djava nosi u rijad

Komentiraj...
Vidi sve komentare