To je to što me zanima!

Teodosić protiv Parkera; 'pobjedu' ipak odnio Francuz

Miloš Teodosić najbolji je košarkaš Eurolige, ali u usporedbi s francuskim razigravačem Tonyjem Parkerom bolji je bio košarkaš San Antonio Spursa
Vidi originalni članak

Miloš Teodosić

Neustrašiv šuter može riješiti svaku utakmicu

Proglasili su ga najboljim košarkašem Eurolige, jednako dobro pogađa izvana i razigrava suigrače

Miloš Teodosić više je koncentriran na šut, kojim je u stanju riješiti svaku utakmicu. Preuzet će odgovornost u najtežim trenucima, neustrašiv je, mudar i pronicav, sipao je komplimente na račun srpskog beka trener Fenerbahçe Ülkera Neven Spahija. No ipak smatra da su mu, osim šuta, godine (24) jedina prednost u odnosu na Tonyja Parkera.

- Neopisivo je važan za srpsku reprezentaciju, koja je puno slabija bez njega - kaže bivši hrvatski izbornik. 

Kapetan naše reprezentacije Marko Popović također hvali šut i inteligenciju pojačanja moskovskog CSKA, no tvrdi da mu je, osim fizičkih karakteristika, glavna mana obrana.

- Tu je lošiji od mene - našalio se i na svoj i na njegov račun.

Tony Parker 

Triput je odveo Spurse na vrh

On je svjetska klasa. Nema puno igrača s boljim prodorom od Tonyja Parkera, a još je manje braniča koji ga mogu zaustaviti

Odličan je igrač, a još bolji momak. Uspjesi ga nisu promijenili, rekao je Marko Popović o prijatelju Parkeru, protiv kojeg se natjecao još od tinejdžerskih dana.

Francuski je razigravač, uz Ginobilija i Duncana, bio ključni igrač San Antonio Spursa u pohodu na tri naslova prvaka NBA lige, što ga čini puno trofejnijim košarkašem od Teodosića, koji je u karijeri osvojio samo dva grčka kupa.

- Obojicu znam od najmlađih dana, karakterno su sjajni momci. Ali Parker je svjetski, a Teodosić europski vrh. To je ključna razlika. Francuzi su atletski sjajna momčad, ali bez Tonyja ne bi bili među favoritima za osvajanje europskog zlata - uvjeren je Neven Spahija.

Teško će Teo u NBA

Obojica su vrhunski igrači na svojim razinama - Parker u NBA ligi, a Teodosić u Europi. Ne vjerujem da bi Teo uspio u NBA-u jer na njegovoj poziciji ondje igraju puno veći atleti, smatra Neven Spahija.

Parker bi se prilagodio

Europska košarka ipak je drukčija. Parker dominira u NBA ligi i zato je bolji igrač. Teodosić u NBA-u ne bi mogao igrati ni izbliza dobro kao Parker, koji bi se bez problema prilagodio Europi, kaže Marko Popović.

Presuda

Kriteriji: prodor, šut, obrana, kreativnost, liderstvo, inteligencija, brzina, dodavanje

Miloš Teodosić: 61

Srpski je razigravač za europske prilike vrh vrhova. Izuzetno je inteligentan i neustrašiv igrač. Čini suigrače boljima, no fizičke karakteristike razlikuju ga od zvijezda NBA lige.

Tony Parker: 71

Najbolji europski playmaker današnjice dokazao se na najvišoj razini. Strašno je brz, a od najboljih američkih razigravača dijeli ga samo vanjski šut, koji može biti konstantniji.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Kocho 30.08.2011.

    Po meni, nakon pobeda Srbije i Crne Gore u sred Indianapolisa 2002. američkog dream tima(posle čega smo postali svetski prvaci) a kasnije su to isto učinili i Argentina i Španija, glupo je govoriti o NBA ligi i američkoj košarci kao nečem vanzemaljskom. Mislim da bi trebalo organizovati meč za prvaka sveta koji bi igrali pobednik NBA lige i osvajač Evro lige i verujem da bi bilo velikih iznenađenja, posebno ako bi se igralo po zvaničnim FIBInim pravilima. NBA liga jeste atraktvinija, mnogo se više polaže na fizičke predispozicije, ali Evropska košarka ima prefinjeniju taktiku i više se koristi mozak u igri.

  • ApsolutnihSto 30.08.2011.

    Istina,u NBA bi bio samo jedan prosečni europljanin, dok je u Europi najjači play za sada. Mislim da i on sam to konta,a isto tako ga ne privlači NBA,i onako Armejci garant daju astronomske novce. Bez obzira,pokazat će na EP-u zašto je proglašen za najboljeg igrača Europe,u to ni malo ne sumnjam :)

  • dusansk 29.08.2011.

    Miloš po vama nikad neće moći u NBA.....samo zato što je Miloš !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare