Obavijesti

Sport

Komentari 10

Teodosić protiv Parkera; 'pobjedu' ipak odnio Francuz

Teodosić protiv Parkera; 'pobjedu' ipak odnio Francuz
4

Miloš Teodosić najbolji je košarkaš Eurolige, ali u usporedbi s francuskim razigravačem Tonyjem Parkerom bolji je bio košarkaš San Antonio Spursa

VIDEO

Miloš Teodosić

Neustrašiv šuter može riješiti svaku utakmicu

Proglasili su ga najboljim košarkašem Eurolige, jednako dobro pogađa izvana i razigrava suigrače

Miloš Teodosić više je koncentriran na šut, kojim je u stanju riješiti svaku utakmicu. Preuzet će odgovornost u najtežim trenucima, neustrašiv je, mudar i pronicav, sipao je komplimente na račun srpskog beka trener Fenerbahçe Ülkera Neven Spahija. No ipak smatra da su mu, osim šuta, godine (24) jedina prednost u odnosu na Tonyja Parkera.

- Neopisivo je važan za srpsku reprezentaciju, koja je puno slabija bez njega - kaže bivši hrvatski izbornik. 

Kapetan naše reprezentacije Marko Popović također hvali šut i inteligenciju pojačanja moskovskog CSKA, no tvrdi da mu je, osim fizičkih karakteristika, glavna mana obrana.

- Tu je lošiji od mene - našalio se i na svoj i na njegov račun.

Tony Parker 

Triput je odveo Spurse na vrh

On je svjetska klasa. Nema puno igrača s boljim prodorom od Tonyja Parkera, a još je manje braniča koji ga mogu zaustaviti

Odličan je igrač, a još bolji momak. Uspjesi ga nisu promijenili, rekao je Marko Popović o prijatelju Parkeru, protiv kojeg se natjecao još od tinejdžerskih dana.

Francuski je razigravač, uz Ginobilija i Duncana, bio ključni igrač San Antonio Spursa u pohodu na tri naslova prvaka NBA lige, što ga čini puno trofejnijim košarkašem od Teodosića, koji je u karijeri osvojio samo dva grčka kupa.

- Obojicu znam od najmlađih dana, karakterno su sjajni momci. Ali Parker je svjetski, a Teodosić europski vrh. To je ključna razlika. Francuzi su atletski sjajna momčad, ali bez Tonyja ne bi bili među favoritima za osvajanje europskog zlata - uvjeren je Neven Spahija.

Teško će Teo u NBA

Obojica su vrhunski igrači na svojim razinama - Parker u NBA ligi, a Teodosić u Europi. Ne vjerujem da bi Teo uspio u NBA-u jer na njegovoj poziciji ondje igraju puno veći atleti, smatra Neven Spahija.

Parker bi se prilagodio

Europska košarka ipak je drukčija. Parker dominira u NBA ligi i zato je bolji igrač. Teodosić u NBA-u ne bi mogao igrati ni izbliza dobro kao Parker, koji bi se bez problema prilagodio Europi, kaže Marko Popović.

Presuda

Kriteriji: prodor, šut, obrana, kreativnost, liderstvo, inteligencija, brzina, dodavanje

Miloš Teodosić: 61

Srpski je razigravač za europske prilike vrh vrhova. Izuzetno je inteligentan i neustrašiv igrač. Čini suigrače boljima, no fizičke karakteristike razlikuju ga od zvijezda NBA lige.

Tony Parker: 71

Najbolji europski playmaker današnjice dokazao se na najvišoj razini. Strašno je brz, a od najboljih američkih razigravača dijeli ga samo vanjski šut, koji može biti konstantniji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve