To je to što me zanima!

Težak pad zvijezde Moto GP-a: Odletio u zrak pa pao na glavu!

Marc Marquez, šesterostruki svjetski prvak u Moto GP-u, nije nastupio na VN-u Indonezije u nedjelju zbog stravičnog pada tijekom zagrijavanja. Na pretragama su mu dijagnosticirali potres mozga
Vidi originalni članak

Marc Marquez (27) jedan je od onih koji ide na sve ili ništa, uvijek uz maksimalan rizik, ali to mu se često obije o glavu.

Šesterostruki svjetski prvak u Moto GP-u nije nastupio na VN-u Indonezije u nedjelju zbog stravičnog pada tijekom zagrijavanja. U jednom zavoju izgubio je kontrolu nad motociklom, odletio je u zrak i udario glavom o tlo. Izgledalo je jako bolno, a u bolnici su mu dijagnosticirali potres mozga. Obzirom na viđeno, dobro je i prošao.

Video pogledajte OVDJE.

I bio je već načet od od subotnjih kvalifikacija kada je dvaput pao s motora. Posljedice su se očito osjetile i danas. Nije niti razmišljao o odustajanju, ali to je morao napraviti nakon novog stravičnog pada. Na kraju je slavio Portugalac Miguel Oliveira (KTM) ispred Francuza Fabija Quartarare (Yamaha) i Johanna Zarca (Ducati-Pramac). 

Marquez je u karijeri čak šest puta bio svjetski prvak. Među kolegama baš i nije omiljen zbog divljeg stila vožnje, a zbog toga je tijekom prošlosti nekoliko puta imao ozbiljne posljedice. 

Prije dvije godine u Jerezu slomio je kost desne ruke zbog čega je završio sezonu ranije od ostalih te prošle sezone propustio dvije utrke na početku. Jerez kao da je uklet za njega jer i prošle godine je završio u ogradi nakon što je pri brzini 160 na sat izgubio kontrolu nad motociklom. Tada je prošao s potresom mozga. 

Posljednje dvije utrke prošle sezone je propustio zbog problema s vidom. Pao je na treningu, što je dovelo do diplopije, odnosno dvostrukog vida. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Freankye 20.03.2022.

    dobro je što je sam potres mozga, da nije nešto gore, ovaj pad izgleda užasno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare