To je to što me zanima!

Thierry Henry: Rukom sam naučio igrati od D. Maradone

Thierry Henry vjerojatno se nikad neće riješiti zadirkivanja i raznih pitanja vezanih za 'Božju ruku' koja je, priznao je, proradila po uzoru na slavnog Maradonu
Vidi originalni članak

Prije godinu i pol dana u uzvratnoj kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi protiv Irske, vrata francuskoj repezentaciji za plasman na turnir otvorila je upravo ruka Thierryja Henryja. 

Igrali su se produžeci, a u 103. minuti Henry je loptu dva puta primio rukom pa uposlio Gallasa čiji je gol plasirao "tricolore" na Mundijal.

Mnogi nikad neće zaboratiti tu situaciju, a Henryja i dalje ispituju o tome, no on se sada na tu temu samo šali.

- Igrati rukom naučio sam od Maradone - podsjetio je Henry na 'Božju ruku' argentinskog napadača.

Kada je o Argentini riječ Henry je dodatno "bocnuo" tu reprezentaciju obrazloživši zbog čega je David Trezeguet, između argentinske i francuske putovnice odlučio obući dres "tricolora".

- Zato što je želio pobjeđivati.

S 'tricolorima' je osvojio svjetski (1998.) i europski (2000.) naslov.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Madridista007 05.03.2011.

    Rukometaš

  • Prince Vegeta 05.03.2011.

    Osvojio SP, EP, Zlatnu kopačku, bio ponovo u finalu SP, bio u finalu LP pa je kasnije i nju osvojio, dva puta bio 2. u izboru za najboljeg, najbolji strijelac Arsenala i Francuske reprezentacije, čim je otišao Arsenal je prestao osvajat naslove.. šta više reć, samo je jedan Thierry Henry, uz Ronalda jedan od najvećih napadača svih vremena <3 :)))

  • arsenalist 05.03.2011.

    Najveci,cudo od igraca

Komentiraj...
Vidi sve komentare