To je to što me zanima!

Thuram: Vjerujemo u sebe, ali respektiramo protivnike

Najiskusniji francuski reprezentativac s velikom dozom opreza očekuje oglede s protivnicima u skupini, Talijanima, Rumunjima i Nizozemcima
Vidi originalni članak

Preko Njemačke je najveća generacija u povijesti hrvatskog nogometa otišla u polufinale SP-a 1998., ali dalje nije mogla. Možda bi otišli Ćirini Vatreni i u finale da nije bilo tog Liliana Thurama. Dvaput je zabio, svoja prva dva gola za reprezentaciju, i odveo Francusku do finala, u kojem su domaćini prvenstva uzeli trofej. Thuram traje i dalje, među Tricolorima je i deset godina kasnije. I još uvijek je sjajan.
- Možda neki sumnjaju u mene jer mi je 36 godina, ali dajem sve od sebe da bi bio spreman. Radim i treniram punom snagom - kaže iskusni branič, član Barcelone.
Još prije dvije godine, nakon SP-a u Njemačkoj, Thuram je htio završiti reprezentativnu karijeru. Nije zbog izbornikova nagovora.
- Način na koji Lilian trenira može biti ogledni primjerak mladim igračima kako se postaje velik igrač. Stanje uma je puno važnije nego godine koje pišu u dokumentima - rekao je oduševljeni francuski izbornik Raymond Domenech.
Pred Francuzima je težak posao. Na Euru ih očekuje najteža moguća skupina, tri sjajne momčadi.
- Razlike u kvaliteti su minimalne. Svakog od tih protivnika treba resprektirati, no imamo i puno samopouzdanja i vjere u svoje mogućnosti. Jedna Rumunjska nije slabija od nas, budite sigurni u to. Mi smo toga itekako svjesni i jako je važno da tako razmišljamo - završio je francuski veteran.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • zg27 27.05.2008.

    istina da nam je zabio ona 2 gola pa nije najomiljeniji kod nas ali čovjek je bio strašan igrač i veliki pozitivac...kapa do poda

  • gunnerica_4 27.05.2008.

    pa naravo kad ste najbolji

Komentiraj...
Vidi sve komentare