To je to što me zanima!

'Tiki-taka' u punom sjaju: Tello zabio nakon čak 40 dodavanja!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Barcelona je pregazila Celtic (6-1) u 6. kolu Lige prvaka. Neymar je zabio 'hat-trick', ali gol Cristiana Tella ušao je u povijest. Tello je zabio za 6-0 nakon 40 dodavanja...
Vidi originalni članak

Tajna je u trokutu, koji se posebno uvježbava na treningu. Tek kad se postave u trokut, kratkim dodavanjima kreću prema golu, objasnio je taktiku ‘tiki-taka’ Goran Vučević, koji je pet godina trenirao s Barcom.

Otkad vodeća svjetska kompanija za sportsku statistiku (Opta) prati podatke u Ligi prvaka, Barcelona je srušila rekord po broju dodavanja uoči postizanja gola. 

U utakmici 6. kola Lige prvaka Katalonci su na Nou Campu razbili škotski Celtic 6-1. Neymar je zabio "hat-trick", ali gol Cristiana Tella iz 72. minute ušao je u povijest. 

Barcelona je prije tog gola odigrala 40 točnih dodavanja! "Tiki-taka" se vratila... 

I treći gol Barcelone bio je za pamćenje. Neymar je zabio nakon 26 dodavanja Barceloninih igrača. U tom trenutku statističari su izvadili podatak da je posljednji gol koji je pao nakon više od 26 dodavanja bio onaj Dejana Stankovića za Inter u sezoni 2009/2010. Stanković je zabio nakon 35 dodavanja.

Nije tu bio kraj rekorda nakon utakmice na Nou Campu. Neymar je postao prvi igrač u povijesti Lige prvaka koji je zabio Celticu "hat-trick", a Brazilac je postao treći nogometaš s najbržim "hat-trickom". Celticu je zabio tri komada u 13 minuta. 

Brži od njega bili su samo napadač Blackburna Mike Newell 1995. godine (9 minuta) te napadač Lyona, Gomis, koji je 2011. na Maksimiru zabio Dinamo "hat-trick" u sedam minuta...

Idi na 24sata

Komentari 49

  • kompa1306 16.12.2013.

    Možda nekima to nije lijepo, ali je svrsishodno i ta tika-takaje čudesna......... obožavam ih....

  • mestar 12.12.2013.

    Samo je jedna Barca, gledajte i uzivajte.

  • David Luiz 12.12.2013.

    Hahahaha kakva tika taka,pa to je obicna uspavanka,najdosadnija igra u povijesti nogometa.Ne navijam za arsenal,ali igraju 100 puta bolje od barce.

Komentiraj...
Vidi sve komentare