Obavijesti

Sport

Komentari 163

Neymarova večer u Barceloni, Milan se provukao u 1/8 finale

Neymarova večer u Barceloni, Milan se provukao u 1/8 finale
13

Barca je razbila Celtic 6-1 uz "hat-trick" Neymara. Milan je prošao u osminu finala nakon boda protiv Ajaxa. Nenad Bjelica je s Austrijom pobijedio ruski Zenit s 4-1...

VIDEO

Milan i Ajax sami su odlučivali o sudbini u skupini H Lige prvaka. Posljednje kolo donijelo nam je poslasticu na San Siru u kojoj su "rossoneri" i Ajax odlučivali tko će uz Barcelonu proći u osminu finala Lige prvaka. Prošao je Milan koji je s igračem manje od 22. minute izdržao i odigrao 0-0.

Milanu je bio dovoljan i remi za prolaz, a Ajax je morao slaviti u gostima. Nizozemskoj momčadi to nije pošlo za rukom u Ligi prvaka od 2011. godine i utakmice protiv zagrebačkog Dinama (2-0).

- Idemo na pobjedu - najavio je trener "rossonera", Massimiliano Allegri.

Planove mu je poremetio kapetan, Riccardo Montolivo, koji je već u 22. minuti dobio crveni karton zbog neopreznog starta đonom na protivničkog igrača. Bio je to prvi crveni karton Montolivu u 25 utakmica Lige prvaka, a dao mu ga je engleski sudac Howard Webb.

Otvorila se tako sjajna šansa Ajaxu da nakon dvije godine ponovno dobije nekog u gostima u Ligi prvaka i osigura osminu finala. Nizozemci su zagospodarili travnjakom, imali su dominaciju u posjedu lopte, ali nisu uspijevali probiti obranu "rossonera". 

Sličan scenarij vidjeli smo i u drugom poluvremenu. Lopta u nogama igrača Ajaxa, ali Nizozemci nikako nisu uspijevali zabiti. Svoju je večer imao i sjajni Abbiati na golu Milana i "rossoneri" su prošli dalje.

Barca napunila Celtic, Neymarov hat-trick!

Barcelona je bila sigurna za prolazak dalje, ali za potvrdu prvog mjesta u skupini H Kataloncima je trebao samo bod protiv Celtica na Nou Campu. Osvojili su sva tri uvjerljivom predstavom protiv Škota. Završilo je 6-1.

- Želimo pobjedu i prvo mjesto. Tri boda su nam bitna i zbog morala - rekao je trener Barce, Gerardo Martino.

Katalonci su krenuli u izmiješanom sastavu. No i takvi su bili prejaki za Celtic koji je već u prvom dijelu dobio tri komada. Pique, Pedro i Neymar zabili su za Barcu, a Neymar je došao do prvijenca u Ligi prvaka.

U drugom dijelu sjajni je Brazilac zabio svoj drugi gol na utakmici i Celtic je bio pred potopom. A potopio ga je sjajni Neymar svojim trećim golom na susretu. Barca je igrala sjajno i nije dopustila Celticu iznenađenje. Katalonci su imali dosta problema u prošlosti sa srčanim Škotima, ali ovoga puta momčad Neila Lennona doživjela je katastrofu. 

Neymar je postao prvi igrač u povijesti Lige prvaka kojem je uspjelo zabiti Celticu tri gola na jednoj utakmici. Točku na i stavio je Tello golom za 6-0. Celtic je uspio tek smanjiti na 6-1.

Bjelica se oprostio impresivnom pobjedom protiv Zenita

U skupini G Atletico Madrid osigurao je prolazak dalje, a za drugo mjesto borili su se Zenit i Porto. Obje momčadi koje su tražile prolazak u osminu finala Lige prvaka igrale su u gostima, Zenit kod Austrije, Porto kod Atletica. No Porto je bio u daleko težem položaju. Zenit je bio siguran s tri boda u gostima protiv Bečana, a Porto je trebao pobjedu u Madridu. 

S remijem i porazom Zenita Rusi bi i dalje bili ispred Portugalaca zbog boljeg međusobnog omjera.

Stvari nisu izgledale dobro za Porto koji je u Madridu gubio 2-0 nakon prvih 45 minuta. U isto vrijeme Austria je imala 1-1 protiv Zenita u Beču. Bilo je prilično sigurno kako su Atletico i Zenit putnici u osminu finala.

No ruski klub se poprilično izblamirao protiv bečke Austrije. Nenad Bjelica zaključio je sezonu u Ligi prvaka na klupi Austrije spektakularnom pobjedom protiv Zenita 4-1. Zenit je svejedno prošao dalje. 

Atletico Madrid je slavio protiv Porta 2-0.

Schalke slomio Basel i prošao u osminu finala

U skupini E Chelsea je bio siguran za prolazak dalje u osminu finala. Londonska momčad igrala je doma protiv Steaue koja je izgubila svaku šansu. 

No zato su se u izravnom dvoboju za osminu finala u Njemačkoj borili Schalke i Basel. Schalkeu je igrala samo pobjeda. Nakon prvih 45 minuta mreže su mirovale u Njemačkoj, a Basel se od 31. minute mučio s igračem manje. Schalke je zabio u 51. minuti utakmice i bio je nadomak prolaska u osminu finala. 

Kad je Matip zabio u 57. minuti utakmice bilo je jasno da će se Basel teško izvući. Završilo je 2-0.

Chelsea je potvrdio prvo mjesto u skupini pobjedom protiv Steaue na Stamford Bridgeu. Londonska momčad povela je u 10. minuti utakmice golom koji je zabio Demba Ba. Bio je to gol koji je bio dovoljan za tri boda Mourinhove momčadi.

Liga prvaka, skupina E, 6. kolo:

Skupina E

  • Chelsea 12
  • Schalke 10
  • Basel 8
  • Steaua 3

Liga prvaka, skupina F, 6. kolo:

Skupina F

  • Borussia 12
  • Arsenal 12
  • Napoli 12
  • Marseille 0

Liga prvaka, skupina G, 6. kolo:

Skupina G

  • Atletico 15
  • Zenit 6
  • Porto 5
  • Austria 5

Liga prvaka, skupina H, 6. kolo:

Skupina H

  • Barcelona 13
  • Milan 9
  • Ajax 8
  • Celtic 3
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi