To je to što me zanima!

Tinejdžer Rubio kuca na vrata španjolske repke

Tinejdžerska košarkaška zvijezda Joventuta iz Badalone, Ricky Rubio, mogao bi uskoro debitirati za španjolsku reprezentaciju
Vidi originalni članak

Da će Rubija pozvati u nacionalnu momčad, izjavio je izibornik Španjolske Pepu Hernandez.
- Ricky je, unatoč godinama, sposoban napraviti razliku u igri. To je najvažnije u vrhunskom sportu. Nadam se da ću ga pozvati u reprezentaciju. On već sada ima dovoljno seniroskog iskustva, a protivniku otežava igru na obje strane terena. Siguran sam da nikome nije ugodno napadati kad vidi da ga Ricky čuva.
Španjolski mediji uspoređuju Rubija s najvećim košarkašima u povijesti, a pamtimo izjavu jednog NBA scouta koji je rekao kako smatra da on posjeduje veći talent od našeg Dražena Petrovića. Mladi igrač Joventuta 18 godina će napuniti 21. rujna, a tada će vjerojatno već biti reprezentativac Furije. Rubio je u prvoj španjolskoj ligi debitirao sa 14. godina, čime je postao najmlađi igrač koji je ikad nastupio u tom natjecanju. Na ljeto 2006. u utakmici EP-a (U-16 ) protiv Hrvatske ostvario je učinak quadriple-double za samo 28 minuta igre. Postigao je 19 koševa, uz 13 asistencija, 11 krađa i 10 skokova. U finalu Eura za igrače do 16 godina postigao je 51 koš, uz 24 skoka, 12 asistencija i sedam asistencija. U seniorskoj konkutrenciji nema takve brojke, no on je na parketu od velike važnosti za Joventut.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare