To je to što me zanima!

Tip dana: Talijani su pokazali više od domaćina Španjolske

Italija igra sjajnu obranu, dok se Španjolci muče u napadu. Domaći teren izgleda da je više pritisak za Furiju nego prednost. Tip dana je pobjeda reprezentacije Italije...
Vidi originalni članak

Španjolci ni u osmini finala protiv SAD-a nisu prikazali puno bolju igru nego u skupini, prošli su sa 10:6, ali protivnik je bio najslabiji dosad, bezidejan, bez rješenja u napadu i svojom lošom igrom su olakšali posao Španjolcima. Veliki broj isključenja i dva dosuđena peterca za Španjolsku obilježili su utakmicu, Espanol je postigao četiri gola, Molina tri i Perrone dva. Aguilara može najviše zabrinjavati forma Garcije, koji opet nije zabio agol i koji puno bolje igre prikazuje u kapici Primorja nego reprezentacije.

- Možemo bolje, nismo igrali dobro. Obrana funkcionira solidno, ali morat ćemo podići razinu igre ako mislimo pobijediti Italiju i doći do medalje - rekao je izbornik Aguilar.

Talijani su očekivano imali vrlo lagan posao protiv Kineza, rezultat je mogao biti i puno uvjerljiviji od konačnih 11:3. Dominirali su od početka do kraja utakmice, kineski centri su udaljeni od gola, napad Kineza bio je konstantno na deset metara od gola i potpuno bezopasan. Tri gola su postigli u trenucima opuštanja Talijana koji cijelo prvenstvo igraju sjajnu obranu, predvođenu sa Tempestijem na golu.

Giorgetti je dao četiri gola, Felugo, Gallo i Aicardi po dva. Realizacija je mogla biti i bolja, promašeno je nekoliko zicera, šest od devet situacija sa igračem više, a Figlioliju je obranjen peterac.

- Bit će lijepa utakmica, koja ti može otvoriti vrata raja, ali i pakla. Mi smo spremni, oni imaju nekoliko igrača vrhunske kvalitete, Molina i Espanol mogu stvoriti probleme bilo kome, ali kažem, pripremili smo se za njih. Pobjeda protiv Kine nikad nije došla u pitanje, ovakve utakmice služe kao trening i održavanje koncentracije. Mogli smo bolje sa igračem više i na tome smo radili ovih dana - rekao je Campagna.

Talijani su kvalitetniji i favoriti su u ovom dvoboju, možda ne toliko individualno, koliko su bolji kao momčad. Prikazali su dosad puno više, igraju sjajnu obranu, dok se Španjolci muče u napadu. Domaći teren izgleda da je više pritisak za Španjolce nego prednost, domaćinskog suđenja ne bi smjelo biti kad se igra protiv Talijana, koji uvijek imaju bar korektno suđenje i velik utjecaj u vaterpolskim organizacijama.

Prognoza: Španjolska - Italija, tip: pobjeda Italije

Španjolci već godinama imaju vrlo respektabilan sastav po imenima, ali igre nisu ni blizu onome kako bi trebale biti. Tako je i na ovom prvenstvu, poraženi su od Crnogoraca i Grka i imaju velikih problema u napadu. Amerikance su dobili, jer oni jednostavno nemaju čime odgovoriti, ali su se i s njima mučili veliki dio utakmice. Kriterij suđenja također je pomogao Španjolcima, a to neće biti slučaj danas, jer poznato je da Talijani imaju uvijek u najmanju ruku korektno suđenje. 

Talijani su pokazali puno više od Španjolske, igrali su koliko je trebalo, igraju standardno jako kvalitetnu obranu, predvođenu sa Tempestiem koji je u vrhunskoj formi. Felugo, Gallo i Giorgetti izvana su u sjajnoj formi, kao i Aicardi na dva metra, iako po imenima nisu toliko kvalitetniji, Italija je puno bolja kao kolektiv, Španjolci moraju drastično podignuti razinu igre da bi mogli zaprijetiti, a ne vidim kako se to može dogoditi u jedan dan. Ovakav koeficijent imamo samo zato što je Španjolska domaćin, a izgleda da im igranje u Barceloni više predstavlja pritisak nego prednost, po meni je Italija drugi favorit za naslov i morali bi danas do pobjede.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Vaterpolo, SP, četvrtfinale: 

Španjolska - Italija

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare