Obavijesti

Sport

Komentari 0

Tip dana: Talijani su pokazali više od domaćina Španjolske

Tip dana: Talijani su pokazali više od domaćina Španjolske
1

Italija igra sjajnu obranu, dok se Španjolci muče u napadu. Domaći teren izgleda da je više pritisak za Furiju nego prednost. Tip dana je pobjeda reprezentacije Italije...

VIDEO

Španjolci ni u osmini finala protiv SAD-a nisu prikazali puno bolju igru nego u skupini, prošli su sa 10:6, ali protivnik je bio najslabiji dosad, bezidejan, bez rješenja u napadu i svojom lošom igrom su olakšali posao Španjolcima. Veliki broj isključenja i dva dosuđena peterca za Španjolsku obilježili su utakmicu, Espanol je postigao četiri gola, Molina tri i Perrone dva. Aguilara može najviše zabrinjavati forma Garcije, koji opet nije zabio agol i koji puno bolje igre prikazuje u kapici Primorja nego reprezentacije.

- Možemo bolje, nismo igrali dobro. Obrana funkcionira solidno, ali morat ćemo podići razinu igre ako mislimo pobijediti Italiju i doći do medalje - rekao je izbornik Aguilar.

Talijani su očekivano imali vrlo lagan posao protiv Kineza, rezultat je mogao biti i puno uvjerljiviji od konačnih 11:3. Dominirali su od početka do kraja utakmice, kineski centri su udaljeni od gola, napad Kineza bio je konstantno na deset metara od gola i potpuno bezopasan. Tri gola su postigli u trenucima opuštanja Talijana koji cijelo prvenstvo igraju sjajnu obranu, predvođenu sa Tempestijem na golu.

Giorgetti je dao četiri gola, Felugo, Gallo i Aicardi po dva. Realizacija je mogla biti i bolja, promašeno je nekoliko zicera, šest od devet situacija sa igračem više, a Figlioliju je obranjen peterac.

- Bit će lijepa utakmica, koja ti može otvoriti vrata raja, ali i pakla. Mi smo spremni, oni imaju nekoliko igrača vrhunske kvalitete, Molina i Espanol mogu stvoriti probleme bilo kome, ali kažem, pripremili smo se za njih. Pobjeda protiv Kine nikad nije došla u pitanje, ovakve utakmice služe kao trening i održavanje koncentracije. Mogli smo bolje sa igračem više i na tome smo radili ovih dana - rekao je Campagna.

Talijani su kvalitetniji i favoriti su u ovom dvoboju, možda ne toliko individualno, koliko su bolji kao momčad. Prikazali su dosad puno više, igraju sjajnu obranu, dok se Španjolci muče u napadu. Domaći teren izgleda da je više pritisak za Španjolce nego prednost, domaćinskog suđenja ne bi smjelo biti kad se igra protiv Talijana, koji uvijek imaju bar korektno suđenje i velik utjecaj u vaterpolskim organizacijama.

Prognoza: Španjolska - Italija, tip: pobjeda Italije

Španjolci već godinama imaju vrlo respektabilan sastav po imenima, ali igre nisu ni blizu onome kako bi trebale biti. Tako je i na ovom prvenstvu, poraženi su od Crnogoraca i Grka i imaju velikih problema u napadu. Amerikance su dobili, jer oni jednostavno nemaju čime odgovoriti, ali su se i s njima mučili veliki dio utakmice. Kriterij suđenja također je pomogao Španjolcima, a to neće biti slučaj danas, jer poznato je da Talijani imaju uvijek u najmanju ruku korektno suđenje. 

Talijani su pokazali puno više od Španjolske, igrali su koliko je trebalo, igraju standardno jako kvalitetnu obranu, predvođenu sa Tempestiem koji je u vrhunskoj formi. Felugo, Gallo i Giorgetti izvana su u sjajnoj formi, kao i Aicardi na dva metra, iako po imenima nisu toliko kvalitetniji, Italija je puno bolja kao kolektiv, Španjolci moraju drastično podignuti razinu igre da bi mogli zaprijetiti, a ne vidim kako se to može dogoditi u jedan dan. Ovakav koeficijent imamo samo zato što je Španjolska domaćin, a izgleda da im igranje u Barceloni više predstavlja pritisak nego prednost, po meni je Italija drugi favorit za naslov i morali bi danas do pobjede.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Vaterpolo, SP, četvrtfinale: 

Španjolska - Italija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju