To je to što me zanima!

Tisuće ispratile Laudu: Plakao čak i Arnold Schwarzenegger...

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ Na Laudin sprovod došli su slavni poput Lewisa Hamiltona, glumca Arnold Schwarzenegger, skijaša Hermanna Maiera, ali i mnogi drugi iz svijeta Formule 1 i automoto sporta općenito
Vidi originalni članak

U katedrali sv. Stjepana u Beču je od 8 do 12 sati bilo izloženo tijelo trostrukog svjetskog prvaka u automobilističkim utrkama Nikija Laude, a na javnoj misi je prisustvovalo više od četiri tisuće ljudi...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tisuće ljudi, među kojima i prvak Formule 1 Lewis Hamilton, okupili su se u bečkoj katedrali sv. Stjepana u srijedu na posljednjem oproštaju od automobilističkog diva Nikija Laude, koji je umro 20. svibnja u dobi od 70 godina.  

Pogledajte fotogaleriju:

Osim Hamiltona, na ispraćaj legende Formule 1 došli su i gradonačelnik Beča  Michael Ludwig, bivši guverner Kalifornije i poznati glumac Arnold Schwarzenegger, austrijski skijaši Karl Schranz, Franz Klammer, Hermann Maier, vozači Jackie Stewart, Jacky Ickx, Alain Prost i brojni drugi, kao i kompletno vodstvo Formule 1.

Ovo je prvi put da tijelo neke sportske zvijezde počiva u katedrali, čast koja je prije toga pripadala istaknutim osobama poput bečkoga nadbiskupa  kardinala Franza Koeniga, i bivšega prijestolonasljednika Austro-Ugarske Otta von Habsburga.

Posebno emotivno bilo je kada je stigla njegova žena Birgit Wetzinger koja je u suzama stavila njegovu kacigu na lijes uz neopisivu tugu.

Pustili omiljene Laudine pjesme

Tijekom mise u crkvi sv. Stjepana zasvirali su "Amazing Grace", "Fast Car" Tracy Chapman, "Imagine" Johna Lennona i "Hero" Family Of the Year.

Niki Lauda, koji se borio sa zdravstvenim teškoćama nakon čudesnog preživljavanja iz automobila u plamenu u utrci 1976.  umro je u sveučilišnoj bolnici Zurich, devet mjeseci nakon transplantacije pluća.

 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • annimi 20.05.2021.

    Mato Galiću dobio je bolesničko pomazanje a ne posljednju pomast. Tko ne zna što je bolesničko pomazanje ozdravljenje pripisuju raznim čudima. Pogrešno.

  • 29.05.2019.

    Dragi Niki.. Veliki borac.Za nas sve u Austriji Niki je jedna legenda i unikat. Za mnoge od nas samo jako dobar Frend, za neke i biše. Jer svaka zemlja i društvo..trebaju nekog heroja. :) A Niki Lauda je bio jedan od takvih..Čovjek koji je imao i vizije i snove..o ja!! .m Volio je i ruže..:-) Danas je Stephansdom pun prijatelja , obitelji fanova, onih koji su ga voljeli i bio je pun ruža.. Donijela sam mu najljeošu koju sam našla.. jednom je to rekao, zapamtila sam i sada to ja kažem. Niki falit ćeš jako. Sva tvoja borbenost i strastveni duh, kada se nečega dohvatiš, tvoja snaga da sve popraviš iz nule kao da ništa nije bilo i veliko strpljenje sa neukim za volanom :)) Niki, dragi dobri Feni..falit ćeš..jako. 😔🌹

  • Stiv_Maden 29.05.2019.

    Sada sam shvatio Arnolde zasto places, a ja to nikada nebi mogao...

Komentiraj...
Vidi sve komentare