To je to što me zanima!

Tjedan odluke: Derbi u Rijeci sudi Kekov "prijatelj" Marić

PORUČIO MU DA VIŠE NE SUDI Samo molim vas, nikad više nemojte suditi, rekao je Matjaž Keku sucu Bruni Mariću nakon poraza od Dinama u polufinalu Kupa u travnju 2015.
Vidi originalni članak

Ovo bi mogao biti tjedan odluke u HNL-u. Rijeka i Dinamo sutra od 20 sati igraju derbi na Rujevici, a za vikend će obje momčadi na teška gostovanja u Split. Zagrepčani u Park mladeži, Riječani na Poljud.

Matjaž Kek uoči derbija i dalje “pili naopako”.

- Dinamo je favorit na Rujevici - ponovio je slovenski strateg, koji očito želi skinuti pritisak sa svojih igrača uoči ovog sraza.

- Očekujem pravi ambijent i dobru utakmicu dvije najbolje hrvatske momčadi. Nama je ova utakmica veliki izazov. Dolazi nam momčad koja godinama dominira u ligi - rekao nam je Kek.

Slovenac je zadovoljan zdravstvenim kartonom svoje momčadi. Svi glavni igrači su zdravi i bit će spremni za derbi. Ono čime očito nije zadovoljan je suđenje.

- Doista, neke stvari iz subotnje utakmice protiv Lokomotive ne mogu komentirati zbog poštovanja prema nogometu.
Neću to komentirati je samo gubim energiju na stvari koje očito ne mogu promijeniti - kaže Kek.

Sudac Marko Matoc ga je nakon utakmice u Kranjčevićevoj prijavio jer je mu je slovenski trener navodno rekao ‘Ti nisi normalan, jel’ dolaziš s tramvajem na utakmicu’?

Nije Kek bio zadovoljan suđenjem Marka Matoca, a sad mu u goste dolazi njegov dobri poznanik i “prijatelj” Bruno Marić s kojim je imao obračun prošle godine.

Dinamo je u travnju 2015. godine u prvoj utakmici polufinala Kupa pobijedio Rijeku 2-1. Gosti su bili bijesni jer Marić nije svirao penal za njih nakon duela Tomečaka i Pjace kod 1-1. Kasnije je Ivan Tomečak priznao kako penala nije bilo.
Kek se obrušio na Marića, sve su snimile i kamere.

- Samo molim vas, nikad više nemojte suditi, molim vas - rekao je Kek sucu Mariću ispred svlačionica, a ovaj mu je odmah uzvratio.

- Samo još jednu riječ recite, ja ću vas prijaviti - dobacio je Marić, na što je Slovenac odvratio:

- Pa samo razgovaram, pa prevarili ste nas.

Nakon toga je Bruno Marić Rijeci sudio samo jednom i to kada je u četvrtfinalu Kupa u prosincu kao gost pobijedila Lokomotivu 1-0.

Neće sucu biti lako na Rujevici, sigurno će biti pod povećalom. Ipak je ovo utakmica koja praktički odlučuje prvenstvo.
Zoran Mamić najavio je kako će Dinamo na Rujevici igrati napadački i kako njegova momčad u HNL-u nikad ne kalkulira.

S njim se slažu i igrači. Svi su redom potvrdili ako ih bod ne zanima, kako pobjedom želi riješiti pitanje prvaka. Očito će i jedni i drugi jurnuti po tri boda od prve sekunde.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • 18.04.2016.

    E jeste jadni, gori od Hajduka .Kaj ste počeli plakat pred kraj prvenstva. krivi su suci ? izgubili ste kup ,izgubit ćete prvenstvo i opet će biti kmeeee, kmeee. Ajde Riječani tražite inozemne suce .

  • hosovac_1_1 18.04.2016.

    Bevanda....navijač Jajduka želi posvađat navijače Dinama i Rijeke....uzalud ti trud BEvanda

  • Lojqa 18.04.2016.

    Kazes da na domacem terenu nisi favorit, a places jer izgubis i kazes da si bolji. Pa koga ti lazes? Ako na domacem terenu nisi favorit svaku utakmicu i ako s tom mislju ne ides na pobjedu onda nikad i neces biti prvak. Luzerski mentalitet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare