To je to što me zanima!

Tko će koga...: Šundov i Brewer 'srušili' Zadrane

U 2. kolu Eurokupa Zadar je izgubio od ASK-a u Rigi 106-94, a najviše problema radili su im bivši igrač Zadra i hrvatski centar s NBA iskustvom
Vidi originalni članak

Zadar je uoči gostovanja u Latviji imao puno problema. Uz brojne ozljede, Todor Gečevski je imao problema s vizom, no uspio je to riješiti. No Aco Petrović nije uspio riješiti enigmu pod nazivom 'kako se obraniti od Brune Šundova i Coreyja Brewera'. U utakmici u kojoj se nije previše razmišljalo o obranama najviše su pokazali baš hrvatski centar i lani najbolji strijelac Zadra.
Nekadašnji junior Splita Bruno Šundov, 220 cm visoki centar s NBA iskustvom (iako je uglavnom sjedio na klupi), zabio je Zadru 24 koša i ulovio 11 lopti. Tome je dodao i tri asistencije, što je učinak koji ga je prometnuo u prvo ime utakmice. Nije puno slabiji bio ni Brewer. Američki bek ubacio je 21 koš i skupio šest skokova.
Osim što se nazabijao u napadu, Šundov je odličan posao napravio i u obrani. Zadarski centri nisu se naigrali i u toj je situaciji u prvi plan izbio Rok Stipčević. U izostanku Dixona prvi playmaker Zadra zabio je 24, a Hrvoje Perić dodao 20 koševa. Amerikanac Juby Johnson ubacio je 17 poena.

ASK - ZADAR 106-94 (35-26, 11-23, 30-23, 30-22)

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Bole top 02.12.2008.

    i zadar bi u euroligu,a gube od nekih litavaca ili neznam ni ja od kakvih,haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare