To je to što me zanima!

Tko će voditi Hrvatsku na EP-u u Poljskoj 2009.?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nakon varšavskog ždrijeba za EP počela je akcija Eurobasket 2009. Prioritet je zadržati izbornika Jasmina Repešu ili mu pronaći pravu zamjenu
Vidi originalni članak

Jasmin Repeša ljetos je konačno vratio hrvatsku košarkašku reprezentaciju na pravi put i nakon dugo vremena imamo realnu šansu boriti se za medalju. No Repešin je volonterski ugovor istekao i možda bi bilo previše tražiti od njega da se vrati na klupu i žrtvuje još jedne klupske pripreme s Lottomaticom, koja ga dobro plaća.
- Za najviše dva tjedna delegacija HKS-a ide u Rim na razgovor s Repešom. Pretrest ćemo sve kombinacije i vidjeti koja je najbolja opcija - rekao nam je predsjednik HKS-a Danko Radić, koji je još ljetos najavio mogućnost da Repeša uđe u stručni savjet, a klupu prepusti nekom drugom.
- Ako Repeša ne ostane izbornik, novog ćemo pronaći najkasnije do 15. prosinca jer želimo da njegov nasljednik ima dovoljno vremena pripremiti se za Eurobasket - kazao je Radić dodavši da je izbor ograničen na tek nekoliko imena.
- Zna se tko su naši najbolji treneri: Repeša, Spahija, Anzulović i Perasović - zaključio je Radić.

DRAŽEN ANZULOVIĆ - MINIMALNE PROMJENE
Zula bi bio najlogičnije rješenje. Bio je Repešin pomoćnik, poznaje igrače i sustav igre, ne bi bilo previše promjena. Trenersku kvalitetu pokazuje i u Belgiji, gdje sa Charleroiom osvojio naslov, a ove sezone još ne zna za poraz.

NEVEN SPAHIJA - PROBLEM JE PAMESA
Već je bio na toj poziciji, ali bez značajnog rezultata. Otegotna je okolnost i što je potpisao dvogodišnji ugovor sa španjolskom Pamesom, a španjolski savez trenerima ne dopušta istodobno vođenje kluba i reprezentacije.

VELIMIR PERASOVIĆ - FILOZOFIJA KAO REPEŠINA
Nova sila među hrvatskim trenerima. Dosad nikad nije bio u kombinacijama, ali dobrim rezultatima u Španjolskoj i brzim preporodom Cibone skrenuo je pozornost na sebe. Propagira sličnu filozofiju igre kao Repeša.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare