To je to što me zanima!

TKO NAS ČEKA? Prođemo li u četvrtfinale, na Grčku ili Litvu

VELIKI DVOBOJI Francuzi u osmini finala igraju protiv Njemačke, a tko prođe, ide na moćne Španjolce. Grci su izborili osminu finala protiv Litve, pobjednik će, nadamo se, igrati protiv Hrvatske
Vidi originalni članak

Slovenci su skupinu završili sa svih pet pobjeda, Grčka je osminu finala osigurala pogodivši 13 trica, a Gruzijci su u dramatičnoj završnici izgubili od Talijana i idu kući. Hrvatski susjedi igraju odlično, u posljednjoj utakmici skupine svladali su i Francuze 95-78.

Opet su briljirali Dragić s 22 koša i devet asistencija te Dončić s 15 koševa i devet skokova. Takav rasplet Slovencima je u osmini finala Eurobasketa donio Ukrajince, dok će Francuzi igrati protiv Nijemaca. A tko prođe dalje ide na moćnu Španjolsku.

S kim u osmini finala?

Grci su pobijedili Poljsku 95-77 te su izborili osminu finala protiv Litve. Pobjednik tog susreta u četvrtfinalu čeka, nadamo se, Hrvatsku. 
Grčka je Poljsku uništila s 13 trica iz 20 pokušaja. Sloukas je zabio 26 poena te je tricu gađao 5/6., Calathes je dodao 24 poena.

Gruzijci su protiv Talijana gubili i s 19 koševa razlike, no vratili su se i u zadnjoj minuti poveli s plus jedan. Ipak nisu izdržali te su izgubili sa 71-69. Budući da je Ukrajina svladala Izrael 88-64, Gruzijci su ispali s Eurobasketa.

Talijani su osvojili treće mjesto te će u osmini finala igrati protiv Finske. Susreti osmine finala između Njemačke i Francuske, Slovenije i Ukrajine, Litve i Grčke te Finske i Italije, igraju se u subotu. 

Ako Srbi izgube, idemo na njih

Dakle, za četvrtfinale znamo, ali s kim ćemo igrati u osmini finala? U našoj skupini C je još sve otvoreno, kao i u skupini D, s kojom se križamo. Ako zadržimo drugo mjesto, idemo na trećeplasiranu momčad te skupine.

Očekivani rasplet skupine D bio bi da Srbi dobiju Belgiju, Rusi Veliku Britaniju, a Latvijci Tursku. U tom slučaju svi bi imali omjer 4-1, a treća u skupini, što znači protivnik Hrvatske u osmini finala, bila bi Rusija.

Budu li Turci bolji od Latvije, protivnik će nam biti oni, domaćin završnice... No ništa se tu neće znati do kraja, jer izgube li Srbi, idemo na njih...
 


 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • SrpskiOrao91 07.09.2017.

    Uredno nas izbjegavaju jer u suprotnom idu kuci bez medalja ponovo

  • Joker123 07.09.2017.

    Triba ic utakmocu po utakmicu

  • Spasilac 07.09.2017.

    Mislim da smo prokleti jer 95' smo zbrisali sa postlja kao benfika koja je prokleta 100godina tako da ne triba ocekivat nista naredni 50god nismo se ponjeli sporski,kaj mnogima ce bosti istina oci,

Komentiraj...
Vidi sve komentare