To je to što me zanima!

Červar odlučio: Na Euro idemo s jednim desnim vanjskim...

Lino Červar objavio je popis od 16 igrača za Euro u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, a s njega je otpao Josip Vekić. To znači da će Červar na poziciji desnog vanjskog na raspolaganju imati samo Luku Stepančića...
Vidi originalni članak

Euro kuca na vrata, a Lino Červar i hrvatski rukometaši završili su sa pripremama. Lino je s igračima radio na kondicijskoj spremi i taktici, a nažalost pripreme nisu mogle proći bez ozljeda. Kauboji su ostali bez Luke Šebetića, Ivana Martinovića, Frana Milete i Lovre Mihića, a na posljednjoj konferenciji pred odlazak u Graz Červar je objavio i konačan popis od 16 igrača.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

S popisa je otpao desni vanjski Josip Vekić, a to znači da će Matej Hrstić i Josip Šarac, koji su također bili upitni, putovati na Euro.

ČETVRTI OZLIJEĐENI Peh za pehom: Martinoviću je pukla noga dva dana uoči Eura!

- Vrijeme nam nije bilo saveznik u ovim pripremama, a sad moramo odlučiti kojih 16 igrača će ići na Euro. Josip Vekić je taj koji je otpao s popisa. Nadamo se da će preostali igrači koji su otpali s popisa ostati u trenažnom popisu kako bi ih mogli koristiti ako dođe do još nekih ozljeda - rekao je izbornik Lino Červar i tako iznenadio sve. 

Hrvatska će tako na Euru zaigrati sa samo jednim desnim vanjskim, a to je Luka Stepančić. Ivan Martinović otpao je zbog ozljede, a Josip Vekić ispao je s popisa.

- Žao mi je zbog Martinovića. On se povrijedio na svoj rođendan, spremili smo mu tortu, ali svi igrači su jako emotivno doživjeli tu povredu. On je mlad igrač, imat će priliku. Uigravali smo se bez ljevaka, nadamo se da će Stepančić biti neokrznut. Može i Horvat igrati na desnom vanjskom tako da se nadamo da neće biti problema.

- Radili smo na komunikaciji i timu. Tim je upravo naš najjači igrač. Idemo korak po korak. Crna Gora je dobra ekipa, miks mladosti i iskustva. Pokazali su to i u kvalifikacijama i respektiramo ih. Neće biti lako. Na papiru smo favoriti, to je točno, ali oni su protivnik željan nadmetanja, imaju odličnu vanjsku liniju. Imaju nekoliko odličnih igrača, tako da se ne smijemo opustiti niti u jednom trenutku. Danska je s njima imala velikih problema. Znaju odigrati agresivnu 3-3 obranu, a nama je to bila škola s Brazilom na SP-u - napomenuo je Červar.

Naši u Austriju putuju u srijedu ujutro, Hrvatska već u četvrtak započinje svoj put na Euru utakmicom protiv Crne Gore koja je također poljuljana brojnim ozljedama. Kauboji u skupini igraju još s Bjelorusijom i Srbijom i tu se možda neće osjećati taj nedostatak prave zamjene na desnom vanjskom, ali što kada dođu jače reprezentacije poput Španjolske, Danske, Francuske? E tu ćemo već biti u problemima...

TEŠKE RIJEČI Gobac o Štrleku: Izabrao je put bez povratka, neće se vraćati...

Konačan popis igrača za Euro:

Golmani: Marin Šego - Montpellier HB, Matej Ašanin - RK PPD Zagreb
Desna krila: Zlatko Horvat - RK PPD Zagreb, Vlado Matanović - RK Gorenje Velenje
Lijeva krila: David Mandić - RK PPD Zagreb, Valentino Ravnić - RK PPD Zagreb
Pivoti: Željko Musa - SC Magdeburg, Marino Marić - MT Melsungen, Marin Šipić - RK PPD Zagreb
Lijevi vanjski: Domagoj Duvnjak - THW Kiel, Marko Mamić - HC Leipzig, Josip Šarac - RH Celje Pivovarna Laško, Matej Hrstić - RK PPD Zagreb
Srednji vanjski: Luka Cindrić - Barcelona, Igor Karačić - PGE Vive Kielce
Desni vanjski: Luka Stepančić - MOL PICK Szeged

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 55

  • nezadovoljan 08.01.2020.

    Meni nije jasno Veselin Vujovic trener Zagreba sam nedavno izjavi da mu je momcad katastrofa i da ide potpuna rekonstrukcija, a onda Gobac uvali 6 igraca iz iste te momcadi, pa do kad ce unistavat taj rukomet

  • elBahati 07.01.2020.

    ima li neko informaciju ,ne mogu ništa pročitat nigdje, zašto Jakov Vranković nije pozivan na okupljanja?

  • 07.01.2020.

    Sretan za Ivana martinovica.to ce biti top igraca u buducnosti

Komentiraj...
Vidi sve komentare