To je to što me zanima!

To je rekord: Evo koliko će Hrgović, Joshua i Usik zaraditi

Filip Hrgović dosad je bio u rangu boraca koji za borbu dobiju otprilike 150.000 dolara. Napokon je dočekao okršaj koji ga približava meču za pojas, ali i gura u viši platni razred
Vidi originalni članak

Pobjeda u večerašnjem okršaju sa Zhang Zhileijem (39, 24-0-1) u saudijskoj Džedi, na priredbi koju su nazvali 'Bijes na Crvenom moru', otvorila bi Filipu Hrgoviću priliku da dođe do napada na svjetski teškaški pojas, ali ne samo to.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Trijumfom bi Filip ušao u rang takozvanih 'gate keepera', boraca koji su zadnja stuba svim pretendentima na titulu, koje jurišnici moraju srušiti kako bi došli do prilike osvojiti pojas. A taj rang boraca, kao što su posljednjih godina Chisora, Povetkin, nešto ranije i Molina, nosi i viši platni razred.

Hrgović se dosad borio za maksimalno 150.000 dolara po meču, dok će za meč sa Zhangom dobiti 350.000 dolara. Kinezu bi trebalo pripasti oko 250.000.

DAN UOČI SPEKTAKLA Zhang 15 kilograma teži! Hrgin trener tvrdi: Filip bi imao dobre šanse i protiv Joshue i Usika

Što je sve sitniš u odnosu na šlagersku borbu večeri između Oleksandra Usika i Anthonyja Joshue. Njih će dvojica podijeliti 150 milijuna dolara, i to ravnopravno, svakome po 75 milijuna.

Bit će to najveća zarada od jednog meča prvaku Usiku, dok je Joshua više zaradio - 81 milijun dolara - od revanša protiv Andyja Ruiza, koji je također bio u Džedi.

ŠAKA SA SREDNJAKA UPOZORAVA: Mavrović: Kinez svojim krošeom kosi, a ima i jedna velika zamka za Filipa Hrgovića u toj borbi...

Za prvi međusobni meč Joshua je dobio 20 milijuna dolara, a Usik 15 milijuna. Za prvi meč s Ruizom (koji je izgubio) Joshua je zaradio 24,5 milijuna dolara, kao i za pobjedu nad Povetkinom, trijumf nad Vladimirom Kličkom donio mu je 18,3 milijuna dolara, a ozbiljniji je novac zaradio i od borbi s Braezelom, Molinom i Martinom (po 6,1 milijun) te Whyteom 3,7 milijuna dolara.

Zato i jest jedan od najbogatijih sportaša svijeta. Ali ne i prvak...

Idi na 24sata

Komentari 18

  • dajac 24.08.2022.

    Ma nema šanse da uopće dođe do meča

  • genadij500 20.08.2022.

    Sretno Hrga!

  • 20.08.2022.

    Pa zato Hrgovicu i daju meceve na kapaljku, jer svi ga se boje!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare