To je to što me zanima!

Tomić je prerastao Zagreb, ali "mravi" ga ne puštaju

Za talentiranog centra ponude su slali Maccabi i Pamesa, no KK Zagreb radije će mu zaustaviti razvoj nego ga prodati ispod tražene cijene
Vidi originalni članak

Ante Tomić (22) u Zagreb je stigao prije sedam godina. Klub iz Trnskog ga je “odgojio”, pomogao mu da svoj neosporni talent razvije maksimalno koliko je moguće u takvoj sredini. I ovaj 218 cm visoki Dubrovčanin zbog toga će KK Zagrebu vječito biti zahvalan. No došao je do razine da u Zagrebu više ne može napredovati. A klub mu ne da da ode.
- Tomić ima ugovor još tri godine i on je igrač Zagreba - papagajski je ponavljao direktor kluba Ivan Božanić na svako pitanje vezano uz najkorisnijeg igrača NLB lige. A klauzula od dva milijuna eura, što je svota za koju bi ga “mravi” navodno bili spremni pustiti, ne postoji, tvrdi Božanić.
- Ima interesenata, a razgovori su u tijeku. Ugovor se može raskinuti samo sporazumno dobijemo li pravu ponudu - dodao je direktor Zagreba, bez objašnjenja kolika bi ta ponuda trebala biti.
Ante je svjestan da je bilo dosta trčkaranja po školskim dvoranama i igranja 5-6 jakih utakmica godišnje. Da bi do kraja razvio neupitni talent, mora ih igrati barem 20-30, i zato želi otići. Javio se Maccabi, javila se španjolska Pamesa, koju vodi Neven Spahija... “Mravi” ga nisu pustili. A u doba recesije teško će se naći klub koji bi im isplatio dva milijuna eura.
Zadrže li ga i iduće sezone, imat će nezadovoljnu zvijezdu u sastavu, ali ne i garanciju da će dogodine dobiti traženi novac za izgradnju nove dvorane u Novom Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • prudje 01.07.2009.

    Ovaj novinar (?) malo brka stvari. Tomić, kao prvo, nije zvijezda, klub je bez njega odigrao nekoliko jakih utakmica, koje njemu kao fale, jer je bio ozlijeđen. Još prije dvije, tri sezone je rečeno da mora ojačati muskulaturu, da je možda ne bi bio svake sezone ozlijeđen u isto vrijeme. Drugo, lova od Tomićevog transfera nije presudna za gradnju dvorane, nego dobra volja Pape Štrumfa-bandića. S obzirom da u Dubravi već desetak godina obećava gradnju zatvorenog bazena, na tom je mjestu preko 20 godina nelegalno boćarski klub, Novi Zagreb će vidjeti novu košarkašku dvoranu 2058! U proljeće! Tomiću, ako ti ne paše u Trnskom idi u Cibonu, to će ti biti "potez života"!

Komentiraj...
Vidi sve komentare